CHP Zonguldak Milletvekili Av. Ünal Demirtaş,  Parti olarak hükümet kurma noktasında sorumluluktan kaçmayacaklarını ancak seçime de hazır olduklarını söyledi.

 

Demirtaş, Kaptaş ve Subaşı bölgelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların koalisyon görüşmeleri ve ülke gündemi konularındaki görüşlerini dinleyen Demirtaş, geleneksel köy düğünlerine de katıldı.

 

Konuya ilişkin CHP’den gönderilen açıklama şu şekilde: Demirtaş, beraberinde CHP Kdz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP yöneticileri ve partililer ile Ereğli’ye bağlı Kaptaş bölgesinde vatandaşlarla bir araya geldi.  Seçimden sonraki ziyaretlerini Ramazan Ayı sonrasına ertelediğini, bu ziyaretleri dönem dönem tekrarlayacağını belirten Demirtaş, vatandaşların devam eden koalisyon görüşmeleri, ülke ve bölge gündemi konularında görüşlerini sordu. Demirtaş, daha sonra da bir gün sonra kurulan Subaşı Hayvan Pazarı’nda da esnafla bir araya geldi. Esnaflar, Demirtaş’a hayvan pazarının fiziki durumu ile ilgili problemleri aktardı. Demirtaş, sorunları ilgili yerlere ileteceğini ifade etti.

Subaşı’nda kahvehane ve esnaf ziyaretleri yaparak partisinin gündeme ilişkin görüşlerini aktaran Demirtaş’a vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti.

 

VATANDAŞ: “BİR AN ÖNCE KOALİSYON”

CHP Zonguldak Milletvekili Av. Ünal Demirtaş’a yakın ilgi gösteren vatandaşlar koalisyon görüşmelerinin bir an önce tamamlanarak hükümetin kurulması gerektiğini dile getirdi.

Bir vatandaş, “Seçimlerin sonucu ortada. Bir an önce vatandaşın oyuyla işaret ettiği koalisyon kurulmalı. Bunun için iktidar partisi de, CHP de ortak bir noktada uzlaşmalı” diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise “Yeniden seçim çözüm değil, ya aynı sonuç tekrarlanırsa ne olacak? Ülkede terör olayları ve istikrar tehdit altında. Hükümetsiz kalmayı kaldıracak durumda değiliz. Bu nedenle hangi partiler kuracaksa kursun, koalisyon yapılmalı” dedi.

Bir esnaf ise işlerinin kötüye gittiğine dikkat çekerek, “Koalisyon bir an önce kurulsun, bir an önce ülkeye istikrar gelsin” ifadelerini kullandı.

Gerek Kaptaş’ta, gerekse Subaşı’nda olası bir koalisyona karşı görüş beyan eden vatandaşların sayısının az olduğu dikkat çekti.

 

GELENEKSEL DÜĞÜNLERE KATILDI

Demirtaş ve beraberindekiler daha sonra Kaptaş’a bağlı Kocaali köyünde, Kasap Cahit olarak tanınan Cahit Başol’un oğlu Bahtiyar Başol ve Sümeyye Başol’un dünya evine girmesi dolayısıyla düzenlenen geleneksel köy düğününe katıldılar.

CHP Zonguldak Milletvekili Av. Ünal Demirtaş, “Mehter” tabir edilen yerel grubun icra ettiği yerel türküleri dinledi. CHP’li vekil Başol çiftine ömür boyu mutluluklar dileklerini ifade etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Av. Ünal Demirtaş, ertesi gün de Terzi Köyü’nde, Kasap Muhittin olarak bilinen Muhittin Olucak’ın oğlu Vural Olucak’ın, Sinem Olucak ile dünya evine girmesi dolayısıyla düzenlenen düğüne katıldı.

Demirtaş, düğünde vatandaşlar ve Terzi Köyü Muhtarı Ali Yalçın ile çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu.

 

TAKIMLARA BAŞARI DİLEDİ

CHP Zonguldak Milletvekili Av. Ünal Demirtaş Terzi Köyü’nde düzenlenen Geleneksel Yaz Futbol Turnuvası’na da katılarak takımlara başarılar diledi.

Demirtaş, burada bir süre Bayatspor ve kendi mahallesi olan  Saltukluspor’un arasında oynanan karşılaşmayı izledi.

 

“GÜÇLÜ BİR HÜKÜMET ŞART”

CHP Zonguldak Milletvekili Av. Ünal Demirtaş, ziyaretlere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede,  Kaptaş ve Subaşı bölgesinde vatandaşlara ziyarette bulunduğunu hatırlattı.

Ülkenin genel gidişatı ve koalisyon görüşmelerine ilişkin görüş alış verişleri gerçekleştirdiğini ifade eden Demirtaş şunları söyledi: “Vatandaşların ezici çoğunluğu ülkenin hükümetsiz kalmamasını, koalisyon görüşmelerinin bir an önce tamamlanarak güçlü bir hükümetin kurulmasını istiyor. Vatandaşlarımız terör olaylarından dolayı derin üzüntü duyuyor ve bu olayların önüne geçilmesi için güçlü bir hükümetin şart olduğuna inanıyor. Halkımız bu noktada CHP’nin de koalisyonda yer alması gerektiği görüşünü bize iletti. Ekonomik sorunların devam ettiğini, çözüm için hükümetin kurulmasının şart olduğu ifade edildi. Biz de CHP’nin görüşlerini vatandaşımızla paylaştık. CHP’nin parti yönetimi olarak hükümet kurmak için her türlü fedakarlığı yaptığını, ancak şu ana dek AK Parti ile yürütülen görüşmelerin sonuca ulaşmadığını ifade ettik. Vatandaşlara parti olarak iktidara odaklandığımızı, iktidara gelmemiz halinde seçimde vaat ettiğimiz sözleri yerine getireceğimizi dile getirdik.  Ülkenin geldiği nokta itibarıyla sorumluluktan kaçmadığımızı, ancak seçime gidilmesi durumunda da hazır olduğumuzu ifade ettik.”

Milletvekili Demirtaş, bu görüşmelerde edindikleri izlenimleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Genel Merkezi ve parti yöneticilerine ileteceklerini bildirdi.