ÖDP Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak, geçtiğimiz günlerde maden ocaklarında meydana gelen iş kazalarına kar şı yeterli güvenlik önlemi almayan yöneticileri kınarken, sorumluların ise Zonguldak'ı ülkenin kamburu olarak görenler olduğuna dikkati çekti.

Deliak konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, "Son iki gün içinde İlimizdeki maden ocaklarında meydana gelen ölümlü iş kazalarından dolayı tüm halkımıza ve ölenlerin geride kalan yakınlarına başsağlığı dileriz. Ocaklarda sürekli meydana gelen iş kazalarına yeterli güvenlik önlemleri alınması konusunda etkisiz ve sessiz kalan yetkili ve sorumluları bu duyarsızlıklarından dolayı kınıyoruz. Madenlerimizde çağdaş teknolojilerle işçi sağlığı ve hayatını ön planda tutan bir düzen kurulabileceğini ve iş kazalarının ortadan kaldırılabileceğini düşünüyor ve biliyoruz. Ölümlerin sorumluları; bu konularda gerekli önlemleri almayan ve bu doğrultuda yatırım yapmayan ve hatta en yetkili ağızlarıyla zaman zaman Zonguldak'ı ülkemizin sırtında bir kambur olarak gören kafa yapısıdır. Madenlerde iş kazalarını ve ölümleri kader olarak gören zihniyetlerle bir yere varılamaz. Ancak, tüm bunları çözümünde en önemli görevlerden biri de buralarda çalışan emekçi kardeşlerimize düşmektedir.
İşçi kardeşlerimizin ocaklarda insan hayatını gözardı eden mevcut düzene karşı yapacakları ve yapmaları gereken şeyler vardır ve bu doğrultuda örgütlülüklerini gözden geçirmeli ve "söz, karar ve yetki sahibi olmak" konusunda aktif bir çizgiyi benimsemelidirler" dedi.