Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğünde işçilerin temizlenmek için kullandığı sularının kirli olduğunu açıkladı.

 

Mutlu, yaptığı açıklamasında kurumun kendi imkanları ile dere yatağından aldığı suya özel bir kum ocağının atıklarının karıştığını iddia etti, söz konusu alanda su da oluşan köpürüklere dikkati çekti. Yetkililere yaptıkları müracaatlara rağmen sorunun çözüme kavuşturulamadığını belirten Mutlu şunları söyledi:

 

“TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğünde çalışan işçilerimizin temizlenmek için kullandıkları sular yaklaşık 4 aydır çamur renginde akmaktadır. İşçilerimizin sağlığından ciddi anlamda tedirgin olmaktayız. Yaptığımız incelemelerde suyun kaynağı olan dere yatağına özel bir firma tarafından çalıştırılan kum ocağının atıklarının karışmış olabileceği şüphesini taşımaktayız. Bu konuda TTK Armutçuk Müessesesi başta olmak üzere Ereğli İlçe Kaymakamlığı, İl Çevre Müdürlüğüne gerekli yazışmaları yapmış olmamıza rağmen henüz bir cevap gelmemiştir. Kurumun yaptırmış olduğu su analizlerinde ise suyun içerisinde zararlı bakteriler tespit edilmiştir. Buna rağmen sorunun çözümü için herhangi bir önlem alınamaması işçilerimizi ve bizleri rahatsız etmektedir. Bu konuda tüm sorumluları göreve davet ediyoruz. İşçilerimizden birine zarar gelirse bunun bedelini kim ödeyecektir”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)