Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Mustafa Türkoğlu,  köylerde yaşanan çöp sorunun çözümü için Çevre ve Orman Bakanlığa dilekçe göndereceklerini bildirildi.
Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Mustafa Türkoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Türkoğlu ilçedeki köylerdeki çöp sorunun hat safhaya ulaştığını ve insan sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştığını kaydettiler.
49 Köydeki çöp sorunun çözümü için 50 çöp konteynır ve iki adet çöp kamyonuna ihtiyaç duyduklarını belirten Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Mustafa Türkoğlu, şunları söyledi:
HAD SAFHADA
"Derneğimiz çevrenin korunması ve temizliğine önem vermektedir. Son günlerde köylerimizde çöp sorunu hat safhaya ulaşmıştır. Çöp sorunu için Yönetim Kurulu olarak karar aldık. Bu kapsamda Derneğimize ekipman gereklidir. 49 Köyün çöp sorununu çözmek için 50 adet çöp konteynır ve iki adet çöp kamyonuna ihtiyacımız bulunmaktadır. Çevre ve Orman Bakanlığından Derneğimize maddi veya ekipman desteği yapılmasını istiyoruz. Sağlıklı bir çevrede yaşamak hepimizin hakkıdır."