Keşkek Köyü Buruncuk Mahallesi sakinleri Kaymakam İbrahim Çay’ı ziyaret ederek yol sıkıntılarını dile getirdiler, Kaymakam Çay’da vatandaşların sorununun çözümü için devreye girdi.

Yıllardır tamamlanamayan ve bölge halkının mağdur olduğu Kandilli-Kdz.Ereğli arasındaki yol güzergahında çalışmalar sürüyor. Önceki gün çalışan iş makinasının bozulmasının ardından Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, çalışma yapılan yere giderek son durum hakkında bilgi aldı ve sorunun çözümü için öncülük yaptı. Kaymakam İbrahim Çay daha sonra makamında Keşkek Köyü’ne bağlı Buruncuk mahallesinde oturan vatandaşları kabul ederek sıkıntılarını dinledi çözümü konusunda destek verdi. Buruncuk mahallesi sakinleri, “Yeni devam eden yol güzergahının Buruncuk bölgesi ile de bağlantısının yapılmasını ve yıllardır bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Son dönemlerde yol güzergahında başlayan çalışmalardan memnunluk duyuyoruz. Kaymakamımız İbrahim Çay konuya oldukça hassa davranması bizleri ayrıca mutlu etti. Yine Köseağzından geçen mevcut bir yolumuz var. Köseağzı inişindeki köprüye kadar bir bölümü Kdz.Ereğli Belediyesi asfaltını yaptı, o noktadan Buruncuk Mahallesi girişine kadar geçtiğimiz yıl rotmiks Özel İdare tarafından yapılmıştı Buruncuk mahallesi ile Kandilli arasındaki yolun durumu ise içler acısı. Taşımalı eğitim ile Kandilli’ye hergün yaklaşık 40-50 öğrencimiz gitmekte, bu mağduriyetimizin de giderilmesi için destek bekliyoruz” dediler.

ÇALIŞMALARI İNCELEDİK
Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’da Kandilli-Kdz.Ereğli arasında yapımı devam eden yol çalışmalarının sürdüğünü projenin hazırlanması ile konunun detaylarının ortaya çıkacağını belirterek, “Vatandaşımızın sorunu bizim sorunumuzdur. Bunu açıkça söylüyorum, biz sorunların çözümü noktasında vatandaşın her zaman yanındayız. Yol güzergahının tamamlanabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde de Özel İdare Müdürümüz ve şantiye şefi ile söz konusu yolda incelemelerde bulunduk son durum hakkında bilgi aldık. Buruncuk halkının mağduriyetinin giderilmesi için mevcut yoldan bir bağlantı yapılacak ve sorun çözülecek” sözleri ile konuştu.

KAYMAKAM HASSASİYETİ
Kaymakam Çay daha sonra Kdz.Ereğli Özel İdare Şantiye Şefi Kaan Güçer ile görüşerek Buruncuk halkının taleplerini iletti. Köseağzı’ndaki yolun bakım ve onarımın yapılması için harekete geçileceği belirtti. Kaymakam İbrahim Çay’ın hassasiyetine teşekkür eden Buruncuk sakinleri, “Allah razı olsun Kaymakam İbrahim Çay bizi dinledi ve sorunların çözümü için destek oldu” sözleri ile konuştular.