CHP Parti Meclis Üyesi, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Tersanelerde son günlerde meydana gelen eylemler ve işçi çıkarılma olayları ile ilgili olarak Ereğli Gemi'de yetkililerle bir araya geldi.

CHP Parti Meclis Üyesi, CHP Zon guldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, beraberinde CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay, Belediye Meclis Üyeleri  Nuri Tekin, Hasan Ergin, Serdar Ak yol ile birlikte  Tersaneler bölgesinde yaşanan sorunlar, maaş eylemleri ve işçi çıkarılmaları ile ilgili olarak Ereğli Gemi'ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

İŞÇİLER MAĞDUR
Gemi İnşa Sektörünün içinde bulunduğu zor durum, maaş eylemleri ve işçi çıkarılmaları konusunu geniş boyutta ele alacaklarını ve TBMM gündemine taşıyacaklarını belirten Köktürk, "Bölgemiz deki Tersanelerde Gemi İnşa İşletmeleri yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zor  bir durumda,  sektörde çalışanlarda kriz dolayısıyla büyük bir mağduriyet içinde Tersane sahipleri de kriz dolayısıyla iş yaptıkları firmaların işleri iptal etmesi, bankalardan kredi alınması noktasında yaşadıkları sorunlar nedeniyle zor durumda olduklarını dile getiriyorlar. Buna bağlı olarak da maaşlarını zamanında alamayan işçilerimiz de mağdur oluyorlar. Biz krizin faturasının emek kesiminin ödemesini istemiyoruz. Tersane işletmecilerden beklentimiz İşçilerimizin sosyal yaşam standartlarını sağlamaları noktasında  yardımcı olmaları,  Biz bu sorunları Alaplı, Ereğli ve Ankara boyutu ile alacağız,  yaşanan olumsuzlukları Meclis Gündemine taşıyarak bir araştırma önergesi vereceğiz." dedi.

SİPARİŞLER İPTAL
Yaşanan krizi bahane ederek emek sömürüsü yapan taşeron firmaların da bulunduğunu belirten Köktürk,  krizin ortamında da olsa  bu durumu mahsur görmelerinin de mümkün olmadığını bu gibi firmalara da fırsat verilmemesi gerektiğini kaydetti.  Ereğli Gemi Tersane Müdürü Saltuk  Erdemli,  son bir yıldır Gemi İnşa sektörünün kriz nedeniyle zor günler yaşadığını ve tersanenin kapısına kilit  vurmamak, ellerindeki işleri müşteri sahiplerine zamanında teslim etmek için mücadele ettiklerini belirtti. Küresel kriz dolayısıyla işlerini aldıkları firmalarında verdikleri siparişleri iptal ettiklerini bu durumun kendilerine olumsuz bir şekilde yansıdığını belirten Erdemli, “Gemi İnşa sektörü son bir yıldır yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen sektör. Verilen siparişlerin iptal edilmesi, Bankalarla kredi konusunda yaşanan sorunlar sektörü bitme noktasına getirdi. kriz öncesinde tersanede 2500 işçimiz çalışıyıordu. Şuanda bu sayı 2000'in altına indi. Bunun yanı sıra maaşlar konusunda söylenildiği gibi 5-6 aydır maaş ödenmemesi söz konusu değildir.

KÖKTÜRK’E TEŞEKKÜR
Elimizden geldiği kadar yaşanan sıkıntılara rağmen işçilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şunu açıkça belirtmek isterim ki hangi işletme işini yaptırdığı işçiyi mağdur etmek, yada işten çıkarmak ister? Hükümetimizden beklentimiz kriz dolayısıyla hazırlanan ekonomik paketlerde  gemi İnşa sektörüne de yer verilmesi. Yaşanan bu süreçte kimse sizin durumunuz nasıl, beklentiniz ne krize karşı bizden ne istiyorsunuz şeklinde soran olmadı. CHP'li Milletvekili olarak ilk defa sizi görüyoruz. Biz konunun Meclis Gündemine taşınmasını istiyoruz. Bu sorunu ancak Hükümetimiz çözecektir" dedi.
Ziyaretlerde ayrıca Ereğli  Gemi İşletme Müdürü Erkan Demirler, Emlak İşletme Müdürü Bahadır Hangün, Tersane Müdür Yardımcısı Fevzi Tüfekçi'de hazır bulundu.