Kdz.Ereğli’de artan araç sayısı beraberinde trafik problemini de getiriyor, gazeteniz Önder’in dünkü sayısında gündeme getirdiği sorun ile ilgili Kaymakam İbrahim Çay ve İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak açıklamada bulundu.

Kdz.Ereğli’de belirli yol güzergahlarında alınan tüm önlemlere rağmen trafik kargaşasının önüne geçilememesi ile ilgili gazeteniz Önder’in dünkü sayısında yeralan, “Dur diyecek yok mu?” başlıklı haber ile ilgili Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak açıklamada bulundular.

“ÜZERİMİZE  DÜŞENİ YAPARIZ”
Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, gazeteniz Önder’in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş’ı telefon ile arayarak söz konusu haber ile ilgili bir çalışma başlatıldığını ilçede trafik başta olmak üzere yaşanabilecek sorunların çözümünde her zaman üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini belirterek, araç sürücülerinin de trafik kurallarına riayet etmelerini ve hatalı parklardan kaçınmalarını istedi. Göreve geldiği günden buyana başarılı çalışmaları ile beğeni toplayan Kdz.Ereğli Kaymakamı Çay, “Ha-beriniz için duyarlılığınız için teşekkür ediyorum. Kdz.Ereğli’de trafik başta olmak üzere yaşanabilecek sorunların çözümünde üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Araç sürücülerinin duyarlı olmalarını ve trafik kurallarına mutlaka riayet etmelerini istiyoruz. Haber ile ilgili de bir çalışma başlatılmıştır” dedi.

KOÇAK’IN DUYARLILIĞI
Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak’da ilçe genelinde yaşanan trafik yoğunluğuna rağmen ekiplerin özveri ile çalıştıklarına dikkati çekerek, sürücülerin trafik kurallarına mutlaka uymaları gerektiğini söyledi. Koçak, Bektaş ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğünden Erdemir Caddesinin bir bölümüne kadar da yürüyerek trafik akışını kontrol etti ve güzergah ile ilgili bilgiler aktardı. Koçak, “Kdz.Ereğli’de her yıl artan bir araç sayısı var, artan araç sayısı ile birlikte de trafik sıkışıklıkları zaman zaman yaşanıyor. Araç sürücülerimiz kurallara mutlaka ama mutlaka uymaları gerekir. Hatalı parklardan kaçınmalılar, ilçemizin belirli noktalarında otoparklar mevcut araçlarının parklarında buraları tercih edebilirler” sözleri ile konuşurken konu ile oldukça yakınen ilgilenen Koçak’ın duyarlılığına da Sorumlu Müdürümüz Mustafa Kemal Bektaş teşekkür etti.

KÖPRÜ ALTI TEMİZLENDİ
Kdz.Ereğli Meydanbaşı köprüsünün altındaki yol güzergahına duyarsız sürücülerin bıraktığı sağlı sollu parklar kazalara adeta yıllardır davetiye çıkartıyordu. Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, yaşanan sıkıntının çözümünde etkin rol oynadı. Hatalı park yapan araç sürücüleri önce uyarıldı tekrarlanması halinde de araçlara cezai işlem uygulanarak çekici vasıtasıyla kaldırıldı.

VATANDAŞ YORUMLARI
Gazeteniz Önder’in resmi internet sitesi www.ereglionder.com.tr adresinde de yeralan haber okuyucuların yoğun ilgisini gördü. Gönderilen yorumlardan bazıları şu şekilde:

COŞKUN ÇİFTÇİ: Bende her yere park ediyorum oraya kızanlarda park ediyor arabası çekilen de park ediyor çünkü park edecek yer yok arkadaşlar, ne yazık ki yok bu yüzden bu böyle devam eder sizler yazarsınız birileri aralarında konuşur o konuşanlar park edene kızar çarşıya indiğinde o da park eder yapacak tek şey; festival parasını alırsın, güzel bir yere terminal yaparsın terminal yerini 2 kat alta 2 de üste kat yaparsın al sana çözüldü, festival parası arkadaşlar 3.30 para değil gelmesin Serdar, Tarkan olsun terminalimiz park yerimiz şimdi siz dersiniz o kadar basit mi vallahi basit 2 festival parası ile neler yapılabileceğini düşünün saygılarımla coşkun.

AHMET CÖMERT: Sahil taksinin yanındaki park yerine kaza yapmadan girmek için canımız çıkıyor. Üç kuruş para vermemek için belli şahıslar oraya park yaparak giriş ve çıkışları kapatıp giriş ve çıkışları tehlikeli hale sokuyorlar. Trafik günde otuz sefer oradan geciyor, müdahale etmiyor ama hemen yanında sakatlar park yeri var, yanlışlıkla park ettin mi allah muhafaza hem ceza hem araba gitti.

İRFAN KARAASLAN: Ereğli'deki sürücülerin %90'ı yaya geçitlerinde yayalara öncelikli geçiş hakkı tanımıyor. Tanıyanlara da arkadan korna basıyor. Ereğlili olarak hicap duyuyorum. Hangi kurum sürücü belgesi veriyor bu sürücülere? Görev ve yetki verilsin gönüllü olarak yaya geçitlerini kontrol edelim. Tabii kamera konulması en doğrusudur. Ereğli olarak basın yayın kurumları, Belediye, Emniyet ve halkımızın elele kampanya başlatmasına kentimizin ihtiyacı vardır.

AYÇA ÖZDEMİR: Gözden kaçan bir konu da işyerlerinin sahiplerinin kendi araçlarını kendi işyerlerinin önüne park etmesidir. Yine bazı işyerleri ana yol güzergahını kendi yeri gibi özel park alanına dönüştürüyor bu konuyu da gündeme taşırsanız seviniriz.