Yaraşlı ve Yörük mahallelerini birbirine bağlayan 76 metre boyundaki tahta köprünün tadilat çalışmaları son noktaya getirildi. Kaymakam İbrahim Çay çalışmaları yerinde inceledi iki mahalle halkının ulaşımını rahatlıkla sağlayabileceklerine vurgu yaptı.

Yaraşlıyörük Köyü’nde Yaraşlı ve Yörük mahallelerini birleştiren 76 metre boyunda 2.5 metre enindeki köprünün bakım ve onarım çalışmaları tamamlanmak üzere. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay çalışmaları son aşamaya gelen köprüde incelemelerde bulundu Köy muhtarı İsmail İşgören ve köprü yapımında çalışan köylüler ile görüştü. Yaraşlıyörük Köyü Muhtarı İsmail İşgören, Kaymakam İbrahim Çay’ın destekleri ile söz konusu köprünün tahtalarının temin edildiğini söyleyerek, “Zannediyorum ki bu hafta sonu itibari ile çalışmalarımızı tamamlayacağız, köprümüzün hem kerestesi yenilendi hem yeniden yağlandı hem de boyası yeniden yapılacak. Uzun yıllar iki mahalle arasında ulaşımı sağlamaya devam edecek, emeği geçen katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

DEVLET-VATANDAŞ
İŞBİRLİĞİNİN ÖRNEĞİ
Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’da devlet-vatandaş işbirliğini Yaraşlıyörük Köyünde de sürdürdüklerini söyleyerek, “Devlet vatandaş işbirliği ile iki mahalleyi birbirine bağlayan ağaç köprü yapılıyor. Daha önceki durumunda öğrencimizin ve halkımızın karşı tarafa geçmesinde can güvenliği tehlikesi vardı. Gündeme basın getirdi. Muhtarımız ile yapmış olduğumuz görüşmede keşfini yaptırdık keşif maliyet 60-70 bin TL tutuyordu, devlet-vatandaş işbirliği kerestesini de orman idaresinden çok cüzi bir rakama aldık. Köprüde yağmur demeden çalışan köy halkımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten şimdi güvenilir bir köprü oldu halkımız iki mahallemizi birleştiren köprüden huzurlu bir geçiş yapabilecekler” sözleri ile konuştu.

VATANDAŞTAN TEŞEKKÜR
Vatandaşlar ise köprünün eskidiğini ve konunun gündeme getirilmesinin ardından Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ın konuya seyirci kalmayıp çözümüne katkı sağladığını belirterek, “Allah razı olsun büyük bir eksikliğimiz ortadan kaldırılıyor. Kaymakamımıza muhtarımıza burada çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dediler.