Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç'ın başkanlığında Enerjisa, muhtarlar ve tavuk çiftliği sahipleri bir araya geldi.

Alaplı Kaymakamlığı toplantı salonunda Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, başkanlığında Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Bölge Müdürü Selman Nair, muhtarlar ve tavuk çiftliği sahiplerinin sorunlarını dinledi.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Yoğun kar yağışı olduğu dönemlerde köylerde enerji sıkıntısı yaşandığını söyledi. Sorunların çözüme kavuşması için böyle bir toplantı düzenlediklerini anlatan Malğaç, "Bölgemizdeki elektrik dağıtım işlerini enerjisa yapmaktadır. Yoğun kar yağışı olduğu dönemlerde köylerimizde, tavuk çiftliklerinde ve bazı sanayi tesislerimizde zaman, zaman sıkıntılar yaşanmaktaydı. Bu sıkıntıların çözümü noktasında kimsenin mağdur olmaması için burada böyle bir toplantı düzenledik.

Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Bölge Müdürü Selman Nair ise konuşmasında, "Zaman zaman İlimizde ve İlçelerimizde muhtarlarla toplantı yapıyoruz. Bizlerin göremediği, ulaşamadığı problemi onların ağzından dinlemek istiyoruz. Bu kış İlimizde kesinti sayısı oldukça düşmüş durumda 2012 yılında şebeklerde çok büyük bakımlar yaptık. Belki yatırım gerektiren köylerimiz var. Bir kısmını 2013 programını aldık. Ama 2012 yılında yatırım gerekip de yapamadığımız yerleri de bakım yapmak suretiyle hazırlamıştık diye konuştu.