Devrek ilçesinde mobilya sektöründe faaliyet gösteren işadamları bir araya gelerek Devrek Mobilya Ev Eşyası Üretici ve Satıcı İşadamları Derneği'ni (DMÜSİD) kurdu.
Devrek Sanayi ve Ticaret Odası'ndaki toplantıda dernekle ilgili bilgiler veren DMÜSİD Başkanı Kemal Günay, dernek sayesinde ilçede ortak sorunlara tek çatı altında çözüm arayacaklarını söyledi.
Derneğin ilçede bulunan üretici ve mağaza esnafını birlik ve beraberliğini koruyarak bir arada tutmak için kurulduğunu belirten Günay, dernekle Türkiye'de kayın ağacının başkenti olarak bilinen Devrek'in mobilya sektöründe ismini daha iyi duyuracaklarını dile getirdi.
Esnaf grupları arasında ilçede bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Günay, "Derneğimiz sektörümüzde yer alan üretici ve mağazacı esnafının birlik beraberlik ve kaynaşmasını sağlamak için kurulmuştur. Amacımız ortak sorunların tek çatı altında çözüm aranacağı ticaretimizin gelişmesi ve büyümesi noktasında çalışmaların yapılacağı bir birlik oluşturmaktır. Mobilya sektöründe kolektif çalışma ve şirketleşme adına atmış olduğumuz bu adımla ilçe esnafımızın daima yanında olacağız" dedi.
Günay, DMÜSİD'in kurulmasında büyük destek sağlayan Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar'a teşekkür etti. Günay, ilerleyen günlerde ülke genelinde gerçekleştirilen mobilya fuarlarına katılmayı planladıklarını ve daha ileri zaman sürecinde de yurt dışına çıkarak Avrupa ülkeleri ile ticaret köprüsü kurmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.