Alaplı AKP İlçe Teşkilatı tarafından İl Genel Meclis Üyeleri,  köy muhtarlarının katılımı ile kaynaşma, tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Alaplı Çay Bahçesinde düzenlenen toplantıya AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Akman, İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Muhtarlar Derneği Ba şkanı Rahmi Yapar ve Köy Muhtarları katıldı. İl Başkanı Uçar,  bu toplantılarının amacının köylerdeki sorunlar hakkında bilgiler almak çözümü konu sunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak olduğunu belirtti. Devrek, Gökçebey ve Merkez İlçede İl Genel Meclis üyelerinin katılımıyla toplantılar düzenlediklerini belirten Uçar, "AKP olarak bölgedeki köylerin modern bir hale gelmesi için çalışmalar yapıyoruz. Muhtarlarımız gerçekten çok büyük bir sorumluluk altında çalışmaktadırlar. Yöneticilerimiz içerisinde en zor durumda olan arkadaşlarımız muhtarlarımızdır. Biz bunun bilincindeyiz. Sizden ricamız daha gerçekçi projeleri bizlere getirmeniz ve köyün gerçek sorunlarını bize iletmeniz. Biz bu toplantıları sizlerin bir vesile bir araya gelip sizleri görüp bizim bilmediğimiz sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulun mak ve çözümü konusunda proje üretmektir" dedi.

İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNE ANLATIN
İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi'de konuşmasında, "Biz 2005 yılında göreve geldikten sonra yerel yönetimler kanunu değişti. Kanunla birlikte İl Genel Meclisinin yetkileri arttırıldı. Muhtarlarımızın ne zorluklarla görev yaptıklarını iyi biliyoruz. Eskiden Köy Hizmetleri vardı şimdi Özel İdare var. Özel İdare bölgedeki herşeyden sorumludur. Köy muhtarları köylerinin sorunlarını ilk önce İl Genel Meclis üyelerine bildirin onlarda bu sorunları bize getir sinler. Şimdiye kadar Zonguldak genelindeki köylere 100 Milyon TL yatırım yapıldı. Ama hala daha yolun başındayız. Bazı muhtarlarımız İl Genel Meclis üyelerini atlayarak direk bizi arıyor. Biz İl Genel Me clis üyesi varken bizi arayan muhtarları dikkate almıyoruz. O yüzden sorunlarınızı ilk etapta İl Genel Meclis üyeleri ile paylaşın ve sorunlarınızı bize İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarımız tarafından getirilsin ve çözümlensin. İl Genel Meclis Üyeleri ile yaptığınız istişarelerde bir olumsuzluk olursa o zaman biz devreye gireriz" dedi.

ESKİ YENİ MUHABBETİ
AKP İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Akman'da, 6 yıldır görev yaptığını belirterek bu süreç zarfında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Akman, ?Hala köylerde eski muhtar yeni muhtar muhabbeti yapılıyor. Bunlara kesinlikle itibar etmeyin. 2010 yılında KÖYDES projeleri devam edecek. Yollarımızın ikinci kat asfaltlarını yapma zamanı geldi. Muhtarlarımız köylerinde yollarına ve sularına sahip çıksınlar. Yola ve suya zarar verenleri engellesinler. Köy Hizmetleri olarak araç parkurumuzu genişletiyoruz. İş makinesi ve kamyon alımlarını yaptık. Bizim A Köyü ve B Köyü diye ayırım yapmamız söz konusu olamaz her köyümüze aynı mesafede oluyoruz. Sadece hizmette öncelikli olan köylerimizde çalışmalar yapıyoruz" dedi.

ÇÖP SORUNU
AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu'da ilçe köylerine KÖYDES projeleri çerçevesinde yardımlar yapıldığını belirtti. Mollabey de alternatif yol çalışmasının devam ettiğini belirten Çaturoğlu, ?Köylerimize KÖYDES projeleri çerçevesinde yardımlarımız devam ediyor. Mollabey alternatif yol çalışması devam etmektedir. Köylerimizdeki alt yapı, yol çalışmalarının yanı sıra çöp sorunun çözümü için çalışmalarımız devam ediyor" sözleri ile konuştu.

DEREYE KANALİZASYON AKIYOR
Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar'da İlçedeki Yığılca-Alaplı Karayolunun ağır tonajlı araçlar yüzünden bozulduğunu belirterek biran önce yapılmasını beklediklerini kaydetti. Mollabey Alternatif yolu için projeyi Kaymakam Aydın Memük'e verdiklerini belirten Yapar, ama yüzlerini güldürecek bir açıklamanın yapılmadığını belirtti. Alaplı Deresini kurtarmak için proje hazırladıklarını söyleyen Yapar, ?İlçe Merkezinden geçen dereye köylerimizin kanalizasyonları akıyor. Biz bu suyu içiyoruz. Bu derenin suyunun temiz olması için hazırlamış olduğumuz projenin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu dereyi kurtaralım. Son günlerde domuz gribi ile ilgili haberler okuyor ve duyuyoruz. Dere ile ilgili çözüm üretemezsek Alaplı deresi gribi ile karşılaşacağız" dedi.