AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığına Ereğli'de bulunan rehabilitasyon merkezi yöneticileri ziyaret ederek sorunlarını aktardı.

 

 

Ereğli'de bulunan Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatını ziyaret ederek Başkan Fatih Çakır'a yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi aktardılar.

Ereğli'de bulunan Özel Duy-an Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İsmail Demirel, Özel İlkadımlar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Timuçin Karagülmez ve Özel Fizyotem Eğitim ve Rehabilitasyon Müdürü Şenol Bahadır, AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatına ziyarette bulundular.

Parti merkezinde İlçe Başkanı M.Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan Rehabilitasyon Merkezi Yöneticileri, ilçede 800 civarında eğitim ve rehabilitasyona ihtiyacı bulunan çocuk sayısının bulunduğunu ve bu alanda yaşadıkları sıkıntılarını anlattılar.

 

ÖĞRETMEN SORUNU VAR

Ereğli'de bulunan 5 Rehabilitasyon Merkezi adına konuşan İsmail Demirel, 'Sayın Başkanım, öncelikle yeni göreviniz için sizi ve ekibinizi tebrik ediyoruz. İlçede 5 Rehabilitasyon Merkezinde 700-800 civarında bir engelli çocuk bulunuyor. Bizim hem genelde hem de yerelde yaşadığımız sıkıntıları size aktarmak istiyoruz.  Öncelikle eğitime muhtaç çocuklarımızı Ereğli'nin en ücra köylerinden kurumumuza taşıdığımız servis araçlarımızın, karayolu taşımacılığında 'Servis araçları Yetki Belgesi' sorunuyla karşılaşmaktayız. Ayrıca kurumlarımızın ve özellikle Karadeniz bölgesinde ki kurumlarda Öğretmen İhtiyacı sorunu var.  Diğer iki önemli sıkıntımızda Destek Eğitimi ücreti ve uygulamaya girecek olan Kimlik Doğrulama Sistemi konusundadır. Bakanlığımız eğitim alması gereken çocuklarımızın rehabilitasyon merkezlerine kaydını ailelerin isteğine bırakmıştır. Ailelerin bu konuda duyarlılıkları keyfiyete dönüşüyor dedi.

 

SIKINTI BİZİM SIKINTIMIZ OLACAK

Ereğli Devlet Hastanesinde Çocuk Nöroloji ve Psikiyatri doktoru bulunmadığından ailelerin sıkıntı yaşadıklarını anlatan yöneticilerin sıkıntılarını detaylarıyla dinleyen AK Parti İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, 'Ereğlimizde bu sayıda bir ailenin yaşadıkları sıkıntı elbette bizimde sıkıntımız olacaktır. Devlet Hastanemizde ki doktor konusuyla hemen ilgileneceğim. Sizin için 700-800 çocuksa bizim içinde o kadar bir aile demektir. Aktardığınız bu sorunları bölge milletvekillerimizle paylaşıp ilgili bakanlarımıza aktarılması için ben ve yönetimimiz her türlü çabayı gösterecektir' görüşlerine yer verdi.