Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundular ve Kdz.Ereğli’nin sorunları ile ilgili bilgiler aktardılar. TSO Yönetim Kurulu  Başkanı Mehmet Genç, Başkan Yardımcısı Niyazi Özcan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Çetin, Muhammet Likoğlu ve Genel Sekreter Gündüz Acar’dan oluşan heyetin ilk ziyareti Ankara Ticaret Borsası Başkanı, Odalar Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Faik Yavuz’a oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç ve TSO Yönetimi Kdz. Ereğli ekonomisi ve bölgenin mevcut sinai, ticari, ekonomik sıkıntıları ile ilgili bir geniş  bilgiler sundu. Kredi Garanti Fonunun Kdz.Ereğli’de TSO odası bünyesinde şubesinin açılmasıyla ilgili  2009 yılında yaptığı talebi yineledi. Faik Yavuz Kdz.Ereğli TSO’nun başvurusunun KGF Yönetim Kurulu Toplantısında görüşüleceğini söyleyerek, TOBB’nin iş dünyası ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi, TSO Yöneticilerinin yapmış olduğu ziyaretten büyük bir  memnuniyet duyduğunu belirtti.

THK’YA ZİYARET
Konuya ilişkin TSO’dan yapılan açıklama şu şekilde; İkinci temas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, Türk Hava Kurumu Ereğli Şube Başkanı ve TSO Yonetım Kurulu Uyesı  Muhammet Likoğlu ve Kdz Ereğli TSO yetkilileri ile birlikte THK Genel Başkanı E.Hv.Plt.Tümg.Osman Yıldırım’ı makamında nezaket ziyareti ile gerçekleştirildi. THK Genel Başkanı E.Hv.Plt.Tümg.Osman Yıldırım, Kdz.Ereğli’yi bildiğini ve yakından takip ettiğini ve kısa zaman sonra ziyarete geleceğini belirtti. Yaklaşık 1 saat süren ziyarette Ereğli ile ilgili sosyal,ekonomik ve güncel konularla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. THK Genel Başkanı yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARILDI
Üçüncü ziyaret KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Yılmaz’ın TOBB Hizmet Binasındaki makamında gerçekleştirildi. KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla TOBB, Halk Bankası, KOSGEB, TESK ve 16 Sanayi ve Ticaret Odası’nın ortaklığında “KOBİ Yatırımlarına Ortaklık A.Ş.”adı altında 1999 yılında kurulan ve finansman kaynaklarına ulaşmakta zorluk çeken yenilikçi KOBİ’lerin Türkiye ekonomisine katkı sağlayabilecek yüksek rekabet avantajına sahip ürün veya hizmet projelerini, sermaye ve yönetim desteği ile gerçekleştirmeyi hedefleyen kuruluşla işbirliği yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. TSO Yönetimi tarafından Ereğli’ye davet edilen Genel Müdür, yakın tarihte Ereğli’ye gelerek kurumu ile ilgili toplantı yapacağını söyledi.