** GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Ankara’da bir araya geldiği Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’a TTK ve HEMA Kandilli Kömür işletmelerindeki maden işçilerinin sorunlarını ve işyerlerindeki çalışma koşullarına ilişkin taleplerini iletti, destek istedi.

 

** Birlik ve beraberliğin her zaman başarı getireceğini vurgulayan Şube Başkanı Mutlu, “Maden işçimizin sorunlarını milletvekilimize aktardık, beklentilerimizi ve çözüm önerilerimizi ilettik. Maden işçisinin hem daha sağlıklı bir ortamda çalışması hem de üretime daha faydalı olabilmesi için sorunlarının mutlaka giderilmesi gerekiyor” dedi.

 

** Sendika Şube Başkanı Mutlu ayrıca başta 112 Sağlık İstasyonu olmak üzere maden işçilerinin karşılaştığı sorunların çözümüne destek sağlayan ve madencinin yanında duran Milletvekili Candan’a desteklerinden ötürü de teşekkür etti.

 

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclis’nde görüştüğü Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’a TTK Armutçuk Müessesesi ve HEMA Kandilli Kömür İşletmelerinde yaşanan sorunlara ilişkin bilgi verdi, sorunların çözümü için destek istedi. 

 

İŞÇİ AÇIKLARININ GİDERİLMESİ
Türkiye Taşkömürleri Kurumu’ndaki işçi açıklarının mutlaka giderilmesi gerektiğini ve belirten Mutlu, “Ciddi anlamda en büyük sorunlarımızın başında kurumdaki işçi açıklarıdır. İşçi açıkları ile ilgili gerek sendikamızın genel merkezi gerekse kurum yetkilileri bu talebi açıkça yetkililere defalarca iletmektedir” dedi.

 

GRUPLU İŞÇİ, YEVMİYELİ MÜHENDİS VE TEKNİKERLERİN SORUNLARI
2006 ve 2009 yılları arasında Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nda iş başı yapan gruplu işçilerin grup ve maaş sorunu bulunduğunu belirten Şube Başkanı Mutlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “Grup sorununun ve ücret eşitsizliği 2006 ve 2009 yıllarında iş başı yapan madencimizi huzursuz etmektedir. Yine yevmiyeli mühendis ve teknikerlerin durumlarında mutlaka bir iyileştirme yapılmalıdır. Kandilli-Ereğli arası Geyikbeli mevkisinde sondaj çalışmaları yapılan yeni kuyu projesinin biran önce hayata geçirilmesini umutla beklemekteyiz. 

 

“HEMA’DAKİ BELİRSİZLİK GİDERİLMELİ”
HEMA Kandilli Kömür işletmesinde yaşanan belirsizliğin biran önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Maden işçilerimiz gönül rahatlığı içerisinde üretimini gerçekleştirmeli ve işlerine devam etmelidir.  Ayrıca kamuoyunun merakla beklediği torba yasada madencileri de yakından ilgilendiren maddeler vardır. Hafta tatilinin 2 güne çıkarılması başta olmak üzere torba yasadan madencileri oldukça yakından ilgilendiren maddeler bulunmaktadır” dedi.

 

“SAĞLIK İSTASYONUNA DESTEK VERDİK”
Kandilli’de uzun yıllardır ciddi eksikliği hissedilen sağlık konusunda olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Şube Başkanı Mutlu, “Gerek Türkiye Taşkömürleri Kurumu gerekse HEMA Kandilli Kömür İşletmesi ve Borcam olmak üzere ağır iş sanayisinin bulunduğu Kandilli’de 112 Sağlık İstasyonu yıllardır umutla beklenen ve bölgenin ciddi bir yarasıydı. Konu ile ilgili sağ olsun Milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan’ın çabaları sonuç verdi. Biz de sendika olarak yer tahsisinde bulunduk gerekli desteğimizi verdik. Şuan itibariyle 112 Sağlık İstasyonu yakın zamanda bölge halkına hizmet verecektir. 

 

MİLLETVEKİLİ VE KANDİLLİ BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR
Bilindiği gibi madencilik zor bir meslek iş kazaları ile sürekli karşı karşıya kalabiliyorsunuz, bu acil sağlık istasyonunun hizmet verecek olması bizim bölgemiz için ise büyük bir şanstır. Başta bu hizmet olmak üzere bizlerin her zaman yanında duran sorunların çözümüne katkı sağlayan başta sayın Milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan olmak üzere yine madencinin yaşadığı sorunlarda her zaman bizlere kapısını açan destek olan yanımızda duran Kandilli Belediye Başkanımız Mustafa Aydın’a teşekkürü bir borç biliyoruz” sözleri ile konuştu.

 

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN VARIZ”
Bölgenin yıllardır yaşadığı kavgalardan ötürü yeterli hizmetleri alamadığını vurgulayan GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu birlik ve beraberliğin başarı getireceğine dikkati çekerek, “Yıllardır yaşanan kavgalardan herkes bıktı. Vatandaşlarımız kavga değil barış, laf değil hizmet istiyoruz diyerek seçimlerde tavrını ortaya koydu. Maden işçileri olarak her zaman birlik ve beraberlikten yana olduk, bölgenin sorunlarının çözümü için taşın altına elimizi değil vücudumuzu koymaya hazırız. Bu bölgede yaşıyoruz ve bu bölgenin kalkınmasını geleceğimiz olan çocuklarımızın daha yaşanabilir bir kentte yaşamlarını sürdürmelerini istiyoruz. Bir kez daha kavgaların olmadığı sorunların sağlanacak birliktelikler ile çözülebileceğini umut ediyoruz” dedi.

 

CANDAN’DAN SENDİKA YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan ise Sendika Şube Başkanı İsa Mutlu başta olmak üzere sendika yöneticilerinin maden işçilerinin sorunlarının çözümünde gösterdikleri çalışmalardan ötürü kutladı, maden işçisinin her zaman yanında olduğunu söyledi. 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)