Kdz.Ereğli TSO Yöneticileri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Hayriye Göktaş, OSB Müdürü Gürdal Dağlı'dan oluşan Ankara'da çeşitli ziyaretlerde bulundu, Ereğli ekonomisi ve OSB'nin durumu anlatıldı.

Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, Meclis Başkanı Zeki Us Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çetin, Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Likoğlu, Genel Sekreter Gündüz Acar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Vekili Hayriye Göktaş, Organize Sanayi Bölge Müdürü Gürdal Dağlı'dan oluşan heyet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda temaslarda bulundu.

OSB MASAYA YATIRILDI
Ankara ziyareti İlk olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü'ne atanan Yaşar Öztürk'e makamında gerçekleştirildi. Oda Başkanı ve beraberindeki heyet Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne atanan Yaşar Öztürk'e yeni görevinde başarılar diledi. Genel Müdür yapılan ziyaret dolayı çok memnun olduğunu belirtti ve heyete teşekkür etti. Heyet Ereğli Organize ve Sanayi Bölgesi ve gündemde olan Islah OSB ile ilgili konularda detaylı bilgi alışverişinde bulundu.

YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Ziyaret ile ilgili Kdz.Ereğli TSO'dan yapılan yazılı açıklama şu şekilde: İkinci ziyaret daha önce Sanayi Bölgeleri Genel Müdür görevini yapan ve Müsteşar Yardımcılığına atanan Ramazan Yıldırım'a makamında gerçekleştirildi. Heyet Ramazan Yıldırım'a yeni görevinde başarılar diledi, Yıldırım yapılan ziyaret ile ilgili memnuniyetini dile getirerek Kdz Ereğli ile uzun zamandır yakından çalışmakta olduğu bundan sonra da çalışmaların en verimli ve yoğun şekilde yürütüleceğini belirtti.

EREĞLİ EKONOMİSİ ANLATILDI
Bakanlıktaki ziyaretlerden sonra Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Genç, Meclis Başkanı Zeki Us Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çetin, Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Likoğlu, Genel Sekreter Gündüz Acar;  Ankara Ticaret Borsası Başkanı, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Faik Yavuz'u makamında ziyaret etti. Ziyarette Mehmet Genç. Kredi Garanti Fonu Kdz Ereğli Şubesi'nin açılmasında büyük destek ve emekleri geçen Yavuz'a teşekkür etti, Kdz Ereğli ekonomisi ile bilgi alışverişinde bulunuldu. Faik Yavuz Ereğli heyetinin nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

İKİZ KULELERDE ZİYARET
Ardından Kdz Ereğli heyeti kısa bir zaman önce kardeşi işadamı Ulusoy Holding Kurucu Başkanı Saffet Ulusoy'u kaybeden Ulusoy Holding Eş Başkanı Sefer Ulusoy'a şahsında ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Sefer Ulusoy yapılan taziye ziyareti duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Son ziyaret Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na İkiz kulelerdeki makamında yapıldı. Oda Başkanı Genç, Kdz Ereğli ile ilgili çok detaylı bir bilgi aktarımında bulundu. Kdz Ereğli'nin olmazsa olmazı olan Liman ihtiyacı gündemin birinci maddesini oluşturdu. Genç  ilçeye sanayicinin yatırım yapabilmesi ve Mevcut Organize Sanayinin tam kapasite çalışabilmesi için limanın birinci koşul olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, Genç'ten hazırlayacakları bir dosya ile birlikte Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan randevu alacağını ve Kdz Ereğli tüccar ve sanayici için ellerinden geleni yapacakların belirtti. Genç, Kdz Ereğli'de vergi ödül töreni yapacaklarını ve aynı zaman Kredi Garanti Fonu Kdz Ereğli Şubesi açılışını yapmak üzere Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ilçemize davet etti. Başkan Hisarcıklıoğlu yapılan davetten çok memnun olduğu ve yapılacak olan organizasyonlara katılmaktan çok memnun olacağını belirtti.