GMİS Armutçuk Şubesinde yaklaşan kongre öncesi maden işçisinin ilgi gösterdiği ve “yeni bir jenerasyon” heyecanı ile yola çıkan İsa Mutlu ve ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Önceki gün yaklaşık 400 madenciye seslenen Mutlu ve ekibi güven tazeledi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İsa Mutlu, ekibiyle birlikte yaklaşık 400 madenciyle bir araya gelerek; 25 Ocak’ta yapılacak seçimde Yönetime seçildikleri takdirde hayata geçirmeyi planladıkları projelerini anlattı. Temiz bir yönetimle madencilerin hak arayışlarına öncülük etmek istediklerini belirten Mutlu, ilk hedeflerinin Armutçuk’ta birlik ve beraberlik havasını yeniden aşılamayı ve bazı değerleri yeniden en üst seviye getirmek olacağını söyledi. 25 Şubat günü yapılması planlanan seçimler öncesi çalışmalarına hız veren Mutlu ve ekibi, “Önce cenabı Allah’ımızın takdiri, sonrada arkadaşlarımızın teveccühü ile seçimden başarı ile çıkacağız” dediler.
2007 YILINDAN BU YANA YÖNETİCİ
Maden işçisine hizmet etmek için bir araya geldiklerini belirten Başkan Adayı Mutlu, makam, mevki ve koltuk sevdası için yola çıkmadıklarını; asıl sevdalarının maden işçileri ve Armutçuk olduğunu söyledi. Mutlu, mevcut yönetim ile yollarının ayrılmasını, aday olmasının nedenlerini ve seçildikleri takdirde ekibiyle birlikte yapmak istediklerini şöyle açıkladı: “Alaplı Çatak köyü doğumluyum. İlkokulu köyümde, ortaokulu Alaplı’da bitirdim. Ereğli İmam Hatip Llisesi mezunuyum. Evli ve 4 çocuk babasıyım. 2000 yılında TTK’da işe başladım. 2002 yılına kadar kazmacı, 2002 yılından 2007 yılına kadar nezaretçi olarak çalıştım. Arkadaşlarımızın teveccühü ile 2007 yılından bu yana Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şubesi’nde yöneticilik yapıyorum.
 
“KİMSEYİ SUÇLAMAYACAĞIZ”
Bizler 4 yıl önce sendikal mücadeleye mevcut yönetimdeki arkadaşlarla beraber girdik. Tabii, bu yola çıkarken gençliğimizin verdiği heyecanla çeşitli ideallerimiz ve hizmet hayallerimiz vardı. Yönetici arkadaşlarımızla 4 yıl boyunca, acıyı-tatlıyı, başarıyı ve başarısızlığı birlikte yaşadık. Yapılacak yeni seçim öncesi hiç kimseyi suçlamayacağız, kişisel haklarını rencide edecek konuşmalarda bulunmayacağız. Aileler bile geçinemediklerinde ayrılabiliyorlar. Bizlerde 4 yıl sendikada beraber görev yaptık. Şuanda demokratik bir seçim süreci başlamıştır. Bu seçim sürecinde daha enerjik ve daha heyecanlı olup, hizmet için daha iyi kadro ile yola devam etmenin bizim için en uygun karar olacağına inandık.. Arkadaşlarımız bizi böyle bir ekibin başına monte ederek, böyle ekiple beraber yola devam etmek isteğini ilettiler. Bizlerde önümüzdeki dönemlerde maden işçisi arkadaşlarımıza daha iyi hizmet edecek kadro oluşturma kararını beraber aldık. Sendikada yeni bir çığır ve yeni bir jenerasyon açılması gerektiği işçi arkadaşlarımız tarafından bizlere bildirilmiş olup, bu kararı yerine getirmenin mutluluğu içerisinde bu yola devam ediyoruz. İnanıyorum ki, inşallah önce cenabı Allah’ımızın takdiri, sonrada arkadaşlarımızın teveccühü ile bu işte başarılı olacağız.”
“SORUNLARI BİR
BİR ÇÖZECEĞİZ”
İlk hedefimiz, Armutçuk’ta birlik ve beraberlik havasını yeniden aşılamayı ve bazı değerlerimizi yeniden en üst seviye getirmek olacak. Önümüzdeki sorunlar yumağının ancak birlik ve beraberlik anlayışı ile omuz omuza dayanışma içerisinde çözüleceğinin bilincindeyiz. Kesinlikle sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Biz, 1990 ve 1994 yıllarındaki Armutçuk’un havasını tekrar bölgemizde uyandıracağımıza yürekten inanıyoruz. Sorunları bir bir kendiliğinden çözeceğiz. Armutçuk demokrasinin öncüsü, TTK da mücadelenin öncüsü, bu işin lokomotifi olmuştur. Geçmişte Armutçuk’a gıptayla bakılırdı. Kaldı ki, 2002 yılından sonra ise dejenere olmuştur. Gerçekten çok büyük kan kaybına uğramıştır. Son zamanlarda Armutçuk’taki işyerlerinin daralmasıdır. Buna bağlı olarak gruplu işçi arkadaşlarımız sorunu bizim kanayan yaramızdır. Bizler geliştireceğimiz projelerle sorunlarımızı çözeceğimize inanıyoruz. Bizim gibi diğer aday arkadaşlarımız çözüm projelerini paylaşmamıştır. Yaklaşık bir yıldır Armutçuk’ta doktorumuz dahi yok. Sözleşme haklarımızı yeniden güncellenmesi için canla başla mücadele edeceğiz.“

“HİZMET ETMEK İÇİN
BİRARAYA GELDİK”
Grubumuzun lideri ben İsa Mutlu, Fikri Kayacan arkadaşımız, 2000 muamelesinden beri hizmet veriyor. İsmail Sezer arkadaşımız, motor bölümünde şeflik yapmaktadır. Mustafa Ölmez arkadaşımız, postabaşılık yapıyor. Yılmaz Çelik arkadaşımız, Enjeksiyon servisinde çalışmaktadır. Baki Tura arkadaşımız, Topograf bölümünde görev yapmaktadır. Cevat Marangoz arkadaşımız, kuyuda vinççilik yapmaktadır. Salim Çalık arkadaşımızı TTK’da bilmeyen yoktur. Ali İşitmez arkadaşımız, nezaretçi görevindedir.

“KOLTUK
SEVDALISI DEĞİLİZ”
Biz çekirdek kadroyuz. Yönetimiz 4 kişiden oluşacaktır. Bizler bu yola çıkarken bir karar aldık. Biz makam, mevkii ve koltuk sevdalısı değiliz. Bizler Armutçuk sevdalıyız. Bizler maden işçisi arkadaşlarımıza hizmet etmek için bir araya geldik. Bizim ekibimizde sadece rant olsaydı, ekibimiz 4 kişiden olur, diğer arkadaşlarımız olmazdı. Diğer gruplardan teklif gelen arkadaşlarımız oldu. Ancak arkadaşlarımız teklifleri kabul etmeyerek, kurmuş olduğumuz grupta yer almak istediler. Arkadaşlarımız samimi duygularla Armutçuk’u düşünerek, kendi menfaatlerini arka plana atmışlar, madenci arkadaşlarını düşünerek bu yolda karar vermişlerdir. Biz büyük bir kararlılık, azim, heyecan ve şevkle; bu yolun sonunu getirmek için mücadelemizi canla başla yapıyoruz.

“MADENCİ KENDİ
GELECEĞİNİ OYLUYOR”
Bu mücadele maden işçisinin mücadelesidir. Bu yarış maden işçisinin kendi arasında yaptığı demokratik bir yarıştır. Hiç kimse bu mücadelenin içine girmeye kalkışmasın. Maden işçisini herkes kendi haline bıraksın. Çünkü, maden işçisi kendi geleceğini oyluyor. Kendi geleceğini emanet edebileceği insanları seçecek. Bu süreçte siyasilerden ve işverenlerden, sivil toplum kuruluşlarından ve sokaktaki vatandaşlarımızdan birilerinin tahriklerine kanarak, birlerinin isteklerine cevap verebilmek için bu işe müdahil olmalarını istemiyoruz. Çünkü yapılacak yanlış tercihin bedeli çok ağır olacaktır. Bu bedeli hem maden işçisi,  Ereğli’miz, Armutçuğumuz, Zonguldak ve Türkiye ödeyecektir. Maden işçisi her zaman olduğu gibi bugün de, yarın da kendisi, işi ve aşı hakkında en güzel kararı verebilecek kapasiteye bilgi ve birikime sahiptir. O yüzden bizi baş başa bırakın, kendi sorunlarımızın altından kendimizin kalkabileceği bir yönetim şekli oluşturalım. Demokratik haklarımıza kimse müdahale etmesin.
Maden işçisi arkadaşlarımız, gördükleri ve yaşadıklarıyla beraber anlatılan sözleri kıyaslayarak hamur haline getirip yoğurarak geleceklerini teslim edecekleri yönetim anlayışını ellerine vicdanlarına koyup; köylücülüğü, arkadaşlığı ve akrabalığı bir tarafa bırakarak ‘bu işi en iyi kim yapabilir’ düşüncesiyle oylarını atmalıdır.”