Ak Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Hüseyin Uysal, Ereğli FM’de Yusuf Zobar’ın sunduğu programda seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Projelere değinen ve bu projeleri Ereğli halkının buluşmasının geç bile kaldığını hatırlatan Uysal konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“PROJELERİ KISKANIYORLAR”

“Projelere hayal diyenlere gülüyorum projelerin hiçbiri hayal değil. 100 Binin üzerinde nüfusu olan bir şehirde olması gerekenlerdir. Bu projelere hayal diyenler aslında bir kıskançlık ile bakıyorlar, ‘biz bunları neden düşünmedik’ diye. Gördüğüm kadarı ile artık bizim projeleri konuşuyorlar, hiçbir zaman hayal değildir. Herşey bir hayal ile başlar ve bir gün gerçekleşir. Bizler Ereğli’nin 50-100 yıl sonrasını hesap etmeye çalışıyoruz.

 

HAYALDİ GERÇEK OLDU

Ak Parti’nin güçlü bir belediyecilik anlayışı var bunu Ereğli’de de yapmak istiyoruz. İstanbul’u biliyorsunuz yerin altından bile geçildik, üçüncü havalimanı var hepsi hayaldi gerçek oldu. Biz o kadar ileri görüşlüyüz ki ufuğa kadar görüyoruz. Ereğli’ye çağ atlatacağız, Ereğli’ye çok daha güzel günler bekliyor ve 30 Mart tarihinden sonra hep konuşmalarımda da söyledim 30 Mart tarihi milat olacaktır. Ereğli halkına söz veriyorum, Ereğli halkı olması gereken noktada olacaktır. Bu projeler bizim için çok ama çok önemli projeler. Marina projesinin ilk adımını Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan halletti bile. Sorunlar varsa çözeceğiz mazeret aramayacağız”

 

KENT MEYDANINDAKİ ATATÜRK BÜSTÜ

30 Mart seçimleri biter bitmez ilk başlayacağımız proje kent meydanı projesidir. Atatürk anıtını görmek istemeyen gözler görüyorlar, orada Atatürk büstü, Alemdar Gemisi kaldırılacakmış ben bunlara gülüyorum, bunlar konuşulacak şeyler mi? Herkesin sahiplendiği değerler üzerine böyle bir şey mümkün mü bizler daha çok sahipleniyoruz. Bu projelere hayal diyorlar beni de üzen bu inşaat mühendisi bir belediye başkanının bu projeleri anlayamaması çok daha üzücü.

 

FESTİVAL ZENGİNLEŞTİRİLECEK

Gençler bizim ülkemizin geleceğidir. Gençleri önemsiyoruz. Festivale kültürel ve sanatsal faaliyetler yaşamsal önemler taşır. Bizlerin festivali kaldırma gibi bir düşüncemiz yok, festivali zenginleştireceğiz daha güzelini yapacağız. Sadece sanatçı getirmek değil amacımız. Fuarlar, spor karşılaşmaları, yarışmalar, geziler, dinletiler, sinema geceleri, sergiler olacak. Bir festival denilince konser geliyor akıllara. Festivalin nasıl olacağını Ereğli halkı görecektir.

 

EĞİTİM VADİSİ PROJESİ

Eğitim Vadisi Projesini çok önemsiyoruz, buna hepimiz sahipleniyoruz. Çünkü Ereğli’nin buna ihtiyacı var. Ereğli’de Kent Meydanında Eğitim Vadisi projesini milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan seçimleri aldıktan sonra Başbakanımız ile görüşecek. Eski Devlet Hastanesinin olduğu yere fakülteler gelecek. Burada öğrenci sayısı ilk aşamada 10 bin öğrenci hedeflenmekte. Hedefimiz 20 bin öğrenciye ulaşmak istiyoruz. Bu şehrimizi cıvıl cıvıl yapar, şehrimize çok şey kazandırır. Bütün dünyada eğer bir ilçenin bir kentin bir şehrin öğrenci sayısı yüzde 13-15 civarında ise o şehir güzel şehir oluyor. Bundan dolayı biz Eğitim Vadisi projesi ile öğrenci sayımızı arttıracağız. Öğrencilerin olduğu bir eğitim şehri de olacaktır Ereğli.

 

“PAZARYERİ YERİNDE KALACAK”

Bugünkü Atatürk Kültür Merkezi Ereğli’ye yakışıyor mu? Başka bir şey demeye gerek yok. Ben bu soruyu kendimize soruyorum daha güzelini Ereğli halkı ile buluşturacağız. Pazaryeri yıllardır orası var. Orası bir kültürel yerdir. Pazaryerinin tek çözümü biziz. Bunu herkes böyle bilsin. Biz oradaki arkadaşlarımız ve pazaryeri esnafı ile görüştük. Pazaryerinin burada modern hale geleceğini söyledik. Pazaryeri yerinde kalacak.