İLÇE BAŞKANI BOZKURT: "Vatandaşlarımızın mutluluklarını ve üzüntülerini paylaştık. Ereğli’ye yapılması gereken yatırımlar, belde, köy ve mahallelerimiz ile vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için bakanlarımıza milletvekillerimizle birlikte gidip çözüm aradık."

MİLLETVEKİLİ UÇAR: "Ereğli'yi yöneten yöneticiler şimdiye kadar sahil projesi ile 20 yıllarını geçirmişler. Biz seçimlere geldiğimiz zaman buraya cami yaptırmak istemiyoruz, cami yaptırmayacağız diyerek ben bu göreve geldim diyen zihniyetten manevi ve ahlaki anlamda ne bekliyorsunuz?"

MİLLETVEKİLİ TÜRKMEN: "Kimseyi kırmak dökmek de istemiyoruz. Biz herkese kucak açıyoruz. Türk milletine kucak açıyoruz. İnşallah bu kutlu çatıda, kutsal topraklarda her tarafı kanla yoğrulmuş topraklarda el birliği ile beraber olacağız."

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen birlik, beraberlik ve kaynaşma toplantısı Gülüç Beldesi'ndeki Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirildi.

AK Parti yeni ve eski yönetim kademeleri, üyelerin yanı sıra ilçedeki sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, muhtarların da davetli olduğu kahvaltılı toplantıda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2001 yılından bu yana birçok badireler atlattıklarına belirterek başladığı konuşmasını, "Şükürler olsun liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın feraseti ve cesur duruşu ile hem partimiz, hem de ülkemiz önümüze çıkan iç ve dış tehditlerin üstesinden gelmiştir. Cumhurbaşkanımız sadece ülkemizde değil dünya mazlumlarına da her platformda sahip çıkarak dünya lideri olmuştur. Türkiye’nin itibarı ve gücü son 19 yılda kat be kat artmıştır. Geçmiş yıllarda ülkemiz üzerinde istedikleri gibi at koşturup pranga vurmaya kalkanlar Cumhurbaşkanımızın dik duruşu karşısında ülkemize türlü senaryolarla bedel ödetmeye kalkmışlar, ancak başarılı olamamışlardır." sözleri ile sürdürdü.

"AK DAVA ARKADAŞLARIMIZDIR"

"Herkesin derdi ile dertlenen, özgürlükleri genişleten, ulaşımdan sağlığa, eğitimden sosyal yaşama, ekonomiden dış politikaya ve teknolojik alanda ki başarılı çalışmalar ile AK Parti girdiği her seçimden başarı ile çıkmıştır." diyen Bozkurt, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Elbette elde edilen bu başarıların asıl mimarları bu salonda bulunan sizler gibi değerli AK dava arkadaşlarımızdır. Sizler her seçim döneminde Armutlucuma, Çaylıoğlu, Kaptaş, Çayırlı, Subaşı, Yalıboyu, Gülüç, Kandilli, Ormanlı ve merkez mahallelerde partimizin bayrağını en üstte dalgalandırdınız.  Bu güne kadar elde edilen başarının altında birlik ve beraberliğimiz yatıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da her fırsatta söylediği gibi bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

"SEN BEN DAVASI YOK"

İlk seçildiğimiz günde söylediğimiz gibi; sen ben yok biz varız, Ereğlimiz var, AK Davamız var. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara, aramıza nifak sokmaya çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz.  Bizler bir yıllık görev süremiz içerisinde yönetim kurulundaki arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız, il genel ve belediye meclisi üyelerimiz, gençlik ve kadın kollarımız, mahalle ve köy temsilcilerimiz ile tüm köylerimizi, mahallerimizi ziyaret ettik, sorunları dinledik çözümü için mücadele ettik. Vatandaşlarımızın mutluluklarını ve üzüntülerini paylaştık. Ereğli’ye yapılması gereken yatırımlar, belde, köy ve mahallelerimiz ile vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için bakanlarımıza milletvekillerimizle birlikte gidip çözüm aradık.

İHALELERİ YAPILIP TEMELLERİ ATILACAK

Başta 14 kilometrelik kısmı kalan Ereğli-Devrek karayolu olmak üzere, Hükümet Konağı, Emniyet Müdürlüğü binası, Eğitim Kampüsü ve Diş Hastanesi yapımı noktasında önemli mesafeler kat ettik. Bu yatırımların çok değil kısa bir süre içerisinde ihaleleri yapılıp temelleri atılacak ve en kısa sürede de faaliyete geçecektir. AK Parti olarak tüm kademelerimizle birlikte 2023 hedeflerimiz doğrultusunda yeniden güçlü iktidar için Ereğli’mizde çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Cumhur ittifakı olarak 2023 yılında her seçimde olduğu gibi yine açık ara birinci olacağız ve bunun için gece gündüz demeden hep birlikte çalışacağız.

KAVGA VE KAOS ORTAMI

İlçemizde maalesef 20 yılı aşkın zamandır görev yapan yerel yönetimin sahilden başka bir eser ortaya koyamadığını görüyoruz. Kdz. Ereğli Belediyesi, her hafta yeni bir heykel açılışı yaparak, CHP’nin heykel belediyeciliğinde ki öncülüğüne yapmaya devam ediyor. Her fırsatta kavga ve kaos ortamı oluşturup 20 yıldır yaptığı gibi polemiklerden beslenen bu yönetimin, her seçim döneminde sözünü verdiği projeler göreve geldiğinde katolog projeler olarak kağıt üzerinde kalmıştır. Allah’ın izniyle ilk yerel seçimlerde sizlerin de gayretleriyle Kdz. Ereğli’yi AK Belediyecilik ile buluşturup, halkımızı hak ettiği hizmetlere kavuşturacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

"PANDEMİDE İLK 10'DA YER ALMIŞTIR"

AK Parti Zonguldak İl Başkan Vekili Ömer Gülay, bu tür organizasyonların daha sık yapılması gerektiğine değinerek, "Pandemiden dolayı uzun bir süredir bu toplantıları yapmakta zorluk çekiyoruz, yapamıyoruz. Önümüzdeki günler daha güzel olacaktır. Pandemi sürecinde Zonguldak'ta artış var, ilk 10'da yer almıştır. Mutlaka korunma ve aşılarımızı yaptırmayı ihmal etmeyelim. Partimizin 20 yıldır teveccüh görmesi boştan değildir. 20 Yıldır insanlar teveccüh gösterip oy verip iktidarda tutuyorsa AK Parti vazgeçmiyor, icraat yapıyor, her gün bir haberle uyanıyoruz, her gün bir açılışla uyanıyoruz. Bunları milletimiz görüyor" dedi.

"CAMİ YAPTIRMAYACAĞIZ DİYEREK GÖREVE GELDİM DİYEN ZİHNİYET"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Ereğli'nin kendileri için önemli bölgelerden biri olduğunu belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Ereğli'yi yöneten yöneticiler şimdiye kadar sahil projesi ile 20 yıllarını geçirmişler. Biz seçimlere geldiğimiz zaman buraya cami yaptırmak istemiyoruz, cami yaptırmayacağız diyerek ben bu göreve geldim diyen zihniyetten manevi ve ahlaki anlamda ne bekliyorsunuz? Hayır sever insanlarımız bir eser kazandırmak istiyoruz diyor.

"NAMAZ, İBADET GİBİ DUYGULARI YOK"

Ekonomik olarak bu parayı vereceğiz diyor, yok biz oraya yaptırmayacağız diyor. CHP İlçe Başkanı diyor ki yeni mezarlık alanı yaptık camiyi oraya yaptıralım diyor, belliki sadece cenazelerde saf tutuyor onun haricinde namaz gibi ibadet gibi bir duyguları yok. Bizim değerlerimiz ile oynayanlarla biz mücadele etmek zorundayız. Ereğli'ye bir proje kazandıralım. Zonguldak'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı katkısı ile sadece ibadet yeri değil aynı zamanda turizm amaçlı olarak da kullanılıyor. Gelişmiş ülkelerde de aynı. Ereğli'nin merkezine böyle bir proje kazandırılsaydı çehresi değişir miydi? Ama anlayış ve zihniyet bu. Bu zihniyet içerisinde hareket eden yöneticilere karşı daha sıkı ve güçlü olmamız lazım. Burada sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri var. Ereğli ve Zonguldak'a sahip çıkmak istiyorsanız yatırımlara destek verin katkı sağlayın, yapmak istemeyen, engellemeye çalışanlara karşı STK'lar tepki göstersin. Biz buradayız, yanınızdayız, arkasındayız. Zonguldak'a güzel işler yapılıyor, bir sürü yatırımlar var. "

"BİZ LAF DEĞİL İŞ ÜRETİYORUZ"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen de konuşmasında, birlik ve beraberliğe ihtiyaçlarının bulunduğunu belirterek, "Görüyoruz, izliyoruz. Söylenecek çok söz var. Bir seçim arifesine değindik. Kimseyi kırmak dökmek de istemiyoruz. Biz herkese kucak açıyoruz. Türk milletine kucak açıyoruz. İnşallah bu kutlu çatıda, kutsal topraklarda her tarafı kanla yoğrulmuş topraklarda el birliği ile beraber olacağız. Ülkemize hizmet edeceğiz, gelecek nesillere yaşanabilir, yönetilebilir, dünyada yeri ve sözü olan bugün olduğu gibi daha sesi gür çıkan bir ülke bırakmak zorundayız. Bize bırakılan mirası yemek çok kolay. Bizlere düşen yapılan görevleri bilelim, onun üzerindeki yükleri alarak yöremizde yapılması gereken hizmetleri el birliği ile yapmaktır. Belediye başkanlarımız tarih yazıyor. Biz laf değil iş üretiyoruz. Dün de ürettik bugün de üretiyoruz."

Programda AK Parti Kurucu İlçe Başkanı Muhammet Köse, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, eski dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu da konuşma yaptı, birlik ve beraberliğe dikkati çekti.