Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, dün bir basın toplantısı düzenleyerek son siyasal gelişmeleri değerlendirdi.
CHP İl Sekreteri Cevat İzmirlioğlu, İl Saymanı Mustafa Kemal Külah ile birlikte toplantı yapan İl Başkanı Osman Yayla, emekli zamları, lise ve üniversite sınavı, Doğu Türkistan olayları ve örgüt çalışmaları konusunda şöyle konuştu:

EMEKLİNİN ONURU…
"Her platformda dile getirdiğimiz emeklilerimize yılın ikinci yansı için verilen 1.83 oranındaki maaş zammını kınıyoruz. Gerçekten zamdan öte bu insan onurunu rencide edici bir tutumdur. 70 milyonluk Atatürk Türkiye'sine bu hiç ama hiç yakışmamıştır. Bu insanlar; bizim analarımız, babalarımız. Bu insanlar; bizim geçmişimiz, tarihimiz. Öyle ise bu yaşlı, mazlum gözler devamlı nasıl ağlatılır, anlamak mümkün değil. Bugün bir paket sigara 5 TL'den fazladır. Aylık 1 paket sigara parasının 'zam' adı altında emekliye sunulması, gerçekten çok acı olmuştur. Bu böyle devam etmemelidir, edemez. Acilen emeklilere seyyanen bir zam sunulmalıdır. Emekliye nefes aldırılmalıdır. Bu konuda emeğin başkenti Zonguldak'tan siyasi iradeye acil çağrıda bulunuyoruz."

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ
"SBS ve üniversite sınav sonuçları yeni açıklandı. Bu yıl 700 bini aşkın gencimiz üniversiteli olacak. Anne ve babaları kutluyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize, herkese başarılar diliyoruz. Sınav sonuçları değerlendirildiğinde, iktidarın kendini en başarılı saydığı eğitim sistemimizin ne halde olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. SBS sınavları neticesinde ilköğretimdeki durumun iyi olmadığı görülmüştür. Üniversite giriş sınavlarında 30 bin çocuğumuz sıfır (0) çekmiştir. Bu yıl kat sayılar artırılmasa kontenjanlar dolmayacaktı bile. Yani eğitimde hepten geri gittiğimiz gerçeği ortadadır. Kendimizi kandırmayalım. Bu ülke, bu gelecek hepimizin. Yine bu vesile ile siyasi iradeye artık gerekli doğruların yapılması için çağrıda bulunuyoruz. Doğruları, gerçekleri görelim ve çare üretelim. Eğitim, öğretimde yığınla sorunlar vardır. Yurt, barınma, harç sorunları, maddi imkânsızlıklar gibi ana sorunlar acil çözüm beklemektedir. En acı ve en büyüğü de okulu bitirince iş sorunu, aş sorunudur. Etrafımıza bir bakalım on binlerce
Üniversiteli gencimiz işsiz. Bu ülkenin gencecik yavrularının geleceğini hesaplayan yok. Bütün bunlara çare aranmalıdır, üretilmelidir. Gelecek planlanmalıdır. Günlük yaşama kimseye bir fayda sağlamaz. Ülkeyi de çıkmaza götürür. Nüfusumuzun çok büyük bölümünün çocuk ve genç olduğu da dikkate alındığında geç kalmanın sonuçları çok ama çok büyük yaralar oluşturacaktır."

"ÇİN'İ KINIYORUZ"
"Doğu Türkistan'da soydaşımız Uygur Türklerine karşı bir kıyım, zulüm hareketi başlatılmıştır. Bizzat Çin güvenlik görevlilerinin de içinde bulunduğu bu eylemi başta Çin yönetimi ve dünya sadece seyretmektedir. Olaylarda 200'e yakın insan can vermiş, binlercesi de yaralanmıştır. Artı, baskı, korku, yıldırma din özgürlüğü de dâhil her türlü özgürlükleri yanlı olarak kısıtlama hareketleri de devam etmektedir. Bir bardak suda fırtınalar koparan dünya duymaya değer bir cümle bile etmemektedir. Bütün bu manzara yürekleri parçalamaktadır. İnsanın en doğal hakkı, yaşama, can, mal güveliğini koruma hakkıdır. Çin'de yaşananlar bunun ötesinde bir vahşettir. Çin idaresini kınıyoruz. Bir an önce olaylara son verilmesini, bu noktada gereken tedbirlerin alınmasını, kıyımı, zulmü yapanlar kimlerse bulunup cezalandırılmalarını talep ediyoruz.

ÖRGÜT ÇALIŞMALARI
"CHP İl Örgütü olarak ilçelerimizle, milletvekillerimizle, belediyelerimizle, birlik beraberlik içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tek hedefimiz 2011 yılı genel seçimlerinde CHP'nin en üst seviyede başarılı olması, Zonguldak'ta destan yazmasıdır. Bu bağlamda ilimizin ve ülkemizin sorunlarını çok yakından ve günlük takip ediyoruz. Milletvekillerimiz, TBMM'de ilimizi en iyi şekilde temsil etmektedir. Başta bölgemizi ilgilendiren konular olmak üzere, ülkemizi de ilgilendiren her konuda milletvekillerimiz yoğun bir çalışma içindedirler. Çeşitli konularda verilen birçok soru önergesi ve Meclis'e sunulan yasa taslakları bütün bunların sadece küçük birer örneğidir. Biz önümüze bakıyoruz. Geleceğin çok daha iyi olması için neler yapabiliriz? Bölgemizin, gelişmesi noktasında nasıl faydalı olabiliriz? Bütün bunların hesabı içindeyiz. Bizim dedikoduya ayıracak zamanımız yoktur. Elbette, CHP Zonguldak Örgütü olarak geldiğimiz nokta ortadadır. Birileri tabii ki, bu güzelliği bozmak, araya nifak sokmak isteyecektir. Ancak güneş balçıkla sıvanmaz. 'Çamur at, izi kalsın' anlayışı ile bir yere varılmaz. Doğrulardan ayrılmamak gerekir. Zira doğrular her zaman galip gelir. Biz hep doğrulan yapma gayretindeyiz. Zonguldaklı olarak basınımızla, işçimizle, memurumuzla, gençlerimizle, halkımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele, gönül gönüle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Herkesten bu yönde destek bekliyoruz. Zonguldak için, ülke için doğrular yapıldığında da yapanları alkışlayacağız, destekleyeceğiz."