Alaplı'da sosyal alanlarda bulunan aydınlatma lambalarına zarar veren kişi veya kişileri tespit etmek amacıyla Alaplı Emniyet Müdürlüğü güvenlik kameraları takarak denetimlerini sıklaştırdı.
Güvenlik kameraları ile artık denetimin daha iyi olacağını belirten Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, emniyet teşkilatına teşekkür ederek, Alaplı kent merkezinin muhtelif yerlerindeki sosyal alanlarda bulunan çocuk oyun grupları, aydınlatma lambaları, oturma grupları gibi üst donatıdan oluşan araç ve gereçlerin tahrip edilmesi üzerine, Alaplı Belediyesince, hem bu sosyal alanların, hem de vatandaşların güvenliğini sağlamada Emniyet teşkilatına yardımcı olmak amacıyla, Taşbaşı-Erdemyuva mevkiindeki Sahil Parkı'ndan başlayarak güvenlik kameraları takılmak suretiyle sosyal alanlar denetim ve kontrol altına alınmaya başlanmıştır.
Nitekim önceki gün Taşbaşı-Erdemyuva mevkiindeki Sahil Parkı'nda bulunan aydınlatma lambalarını kasıtlı olarak kırdığı tespit edilen iki kişi güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilmiş, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen kayıtları detaylı olarak inceleyen Emniyet mensuplarımız yoğun ve titiz bir çalışma sonucu olayın faillerini aynı gün içerisinde yakalayarak gerekli adli tahkikatı yapmışlardır. Belediyemiz, söz konusu olayın failleri 18 yaşından küçük çocuklar olduğu için kendilerinden davacı olmamış, ancak çocukların aileleri ile görüşülmek suretiyle zararın tanzim edilmesi sağlanmıştır.
Söz konusu olayı, titiz bir çalışma neticesinde çok kısa sürede aydınlığa kavuşturan Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş'ın şahsında tüm İlçe Emniyet Müdürlüğü mensuplarına Alaplı Belediyesi ve İlçemiz halkı adına teşekkür ederim.
Bu vesileyle şunu da ifade etmek istiyorum ki, halkımızın yoğun olarak kullandığı sosyal alanlar, halkımızın güvenliği ve kamu mallarının korunup kollanabilmesi amacıyla, kısa süre içerisinde güvenlik kameralarıyla denetim ve kontrol altına alınacaktır dedi.