Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) Yönetim Kurulu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri sonrası siyasi parti ziyaretlerini sürdürdüğü bildirildi. ZONDEF’den yapılan açıklamada, yönetimin CHP İstanbul İl Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyarette, “Sosyal barış ve toplumsal mutabakat” vurgusunda bulundu.

 

NORMALLEŞME VURGUSU

Konuya ilişkin verilen bilgiler şu şekilde: Ziyarette; Günümüz siyasetinde izlenen politika ve söylemlerin toplumun gerilmesine ve kutuplaşmaya neden olduğu fikri üzerinde duruldu. Siyasetin toplum için yapıldığı ve bu nedenle normalleşmenin, diyalog ortamının sağlanması konusunda toplumun bütün kesimlerinin ihtiyacı ve isteği olduğu belirtildi. Sivil toplum kuruluşlarının misyonu gereği; sosyal barış, diyalog ve normalleşme konusunda daha etkin olmaları ve sorumluluk almaları gerektiği ifade edildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, ''liyakat, ahlaklı ve temiz siyaset'' vurgusu yaptı. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ili olan Zonguldak'ın, Osmanlı'dan bu yana çok önemli misyon ve sorumluluklar üstlendiği, ülkemiz sanayisinin temel taşı olduğu ve halen ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiği belirtildi. Ayrıca Zonguldak'ın sosyo-kültürel zenginlikleri dile getirilirken, Federasyonumuzun bağlı derneklerle birlikte, kurulduğu günden bu yana özveriyle ve dayanışma örneği sergileyerek sosyo-kültürel zenginliklerini yaşamak yaşatmak, nesilden nesile aktarmak için yaptığı çalışmalar, faaliyetler, projeler ve gelecek ideali, projeksiyonu paylaşıldı.

 

POLİTİKALAR GELİŞTİRİLMESİ ŞART

Kaftancıoğlu, Zonguldak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Gurbet Altay tarafından ''Baston her yerde bastondur, Ancak üzerinde sanat eseri varsa Devrek Bastonudur'' mottosuyla Devrek Bastonu, Kdz. Ereğli CHP İlçe Sekreteri Sevdekar ARAS tarafından da tarihçesi anlatılarak Ereğli Osmanlı Çileği Reçeli hediye edildi. Ziyaret sonunda; Bizi biz yapan değerlere daha çok sahip çıkarak, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan ve kapsayan siyaset yapılması, yeni nesile ve gelecek kuşaklara ''Sosyal Diyalog, Uzlaşma ve İşbirliği'' anlayışını esas alan politikalar geliştirilmesinin şart olduğu,  toplumsal gelişme ve kalkınma için de; Ancak söylemlerin projelere ve projelerin de eyleme dönüştürülmesiyle özlenen TÜRKİYE'ye kavuşulabileceği mesajları verildi”