CHP Kdz. Ereğli  Gençlik Kollarının düzenlediği  "Engelliler ile Dayanışma Gecesi"nde türküler söylendi.

CHP Kdz. Ereğli Gençlik Komisyonu'nun  düzenlediği dayanışma gecesinde bol bol türküler eşliğinde eğlenildi. Geceden elde edilen gelirle engelliler için 10 tekerlekli sandalye alınacağı açıklandı.
İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin, ADD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Semih Özkök, bazı ilçe yöneticileri, il genel meclis üyelerinin katıldığı ve Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen dayanışma gecesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Gençlik Kolları Başkanı Yelda Kocamanoğlu yaptığı açış konuşmasında; 16 Mayıs Engelliler nedeniyle düzenlenen geceye katılanlara teşekkür etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:
"Nüfusumuzun azımsanmayacak bir bölümünü oluşturan engelli yurttaşlarımızın topluma kazandırılmaları için bazı ihtiyaçları vardır. Sağlık, bakım, rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanma, meslek ve iş edinme, sosyal kültürel etkinlikler, kısaca yaşama katılma bu ihtiyaçların başında gelmektedir. Engelli insanlarımızın yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürdürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulması ile mümkündür. Biz de CHP Gençlik Kolları olarak toplumda bu duyarlılığın oluşmasına bir nebze de olsa katkı vermek amacıyla düzenlemiş olduğumuz bu geceden elde ettiğimiz gelir ile 10 engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye almayı amaçladık."
Gençlik Kolları Başkanı Kocamanoğlu'nun konuşmasının ardından Ergin Kurşun ile Tolga Ümre pop müzikten kesitler sundular.
Daha sonra Kdz. Ereğli Yıldızlarını Arıyor yarışmasından Ersin Kurt ile Barış Demirdöğer kendilerine özgü türkü demeti sundular. Ahmet Bakır ise halk müziği ile özgün müzik söyledi.Geceye katılanların zaman zaman türkülere eşlik etmesi ve hareketli türkülerde oynamaları renkli görüntüler yarattı.