Zonguldak İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Zonguldak Basınıyla bilgilendirme toplantısı yaptı.
İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü toplantı salonunda basın mensuplarıyla, Sosyal Hizmetlerin hizmet alanları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşma yapan İl Sosyal Hizmetler Müdürü Kemal Gümrükçü, Sosyal Hizmetlerin hizmet alanları hakkında basın mensuplarını bilgilendirmek olduğunu ve basın mensupları aracılığıyla muhtaç durumda olan vatandaşlara ulaşmak ve onların mağduriyetini gidermek olduğunu söyledi. Gümrükçü, “Amacımız Sosyal Hizmetlerin hizmet alanları hakkında siz değerli basın mensuplarını bilgilendirmek ve sizler aracılığıyla muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza ulaşmak ve onların mağduriyetini gidermek. Bazen basında haberler çıkıyor, bu haberler bizim için ihbar niteliği taşıyor. Bu haberleri takip etmek istiyoruz. Durumu çözmek adına fakat maalesef adres bilgileri noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Adrese ulaşamadığımız zaman gazetede çıkan haber bizim için haberden öteye geçmiyor. Biz istiyoruz ki bu haberlerle o insanlara ulaşalım ve insanların mağduriyetlerini giderelim. Gazeteyi aradığımızda gazete o kişilerin adreslerini veremediği zaman haber sadece haber olarak kalıyor ve yalnız o insanın mağduriyetini gidermek adına herhangi bir şey yapamıyoruz. Diğer taraftan bizim arkadaşların çalışmaları neticesinde bazı mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek içir çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların bazılarının hizmet modelleri Zonguldak ilimizde olmayabiliyor. Bunlar için diğer illerle irtibata geçip o vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmaları başka kuruluşlara mal ettiğiniz zaman arkadaşlarımızın motivasyonu sıkıntıya düşürebiliyor. Bu noktada da arkadaşlarımızı desteklemek adına siz değerli basın mensuplarından isteğimiz bu konularda da bize yardımcı olsunlar” dedi.
Ardından toplantı da bilgi veren İl Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Veli Köktürk ise konuşmasında şöyle dedi:
“Korunmaya muhtaç çocuk, genç, yaşlı, özürlü ve kadınlara kurum bakımı, evde bakım, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunarak ailenin ve dolayısıyla toplumun bütünlüğünü korumayı hedefleyen sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumu olarak basınımızla yakın diyalog halinde olmaya çalışmaktayız. Kurum hizmetlerinin topluma duyurulmasında ve mağdur durumdaki birey ve ailelerin tespit edilerek kamu kurumlarının acil olarak harekete geçmesinde basınımız çok önemli bir yere sahiptir.
Kurumumuz, geçmiş yıllarda korunmaya ve bakıma ihtiyacı olan çocuklara verilen hizmetleri kuruluş bakımı merkezli bir sosyal hizmet modelini öngörürken, son yıllarda yeni hizmet modeli ile her çocuğun toplumun temel çekirdeği olan aile ortamında yaşama hakkının olduğu anlayışından hareketle aile yanında bakımlarının sağlanması hizmetlerine öncelik vermeye başlamıştır.
Özürlü bakım hizmeti, ayni-nakdi yardım hizmetleri, korunmaya muhtaç çocuklara yönelik hizmetler, evlat edindirme, koruyucu aile hizmeti, kadın sığınma evi hizmeti faaliyetlerimiz var ve devam etmektedir. Bunun yanı sıra sevgi evleri ve engelsiz yaşam merkezi yatırım çalışmalarımız yatırım programına alınmıştır.”