Sağlık Bakanlığı'nın "Hayat Eve Sığar" uygulamasında Kdz.Ereğli'deki vaka durumunu gösteren harita her geçen gün kötüye gidiyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreci, yaşamın pek çok noktasını kısıtladı, yeni uygulamalar ve yeni tedbirleri de beraberinde getirdi.

Sokağa çıkma kısıtlamasının yanı sıra işyerlerleri, okullar, camiler kapatıldı. Sosyal yaşamın tamamına yakını bitti.

Vaka sayılarındaki azalış ile birlikte bu kısıtlama ve yasaklarda kaldırıldı. Son dönemde yaşamın yeniden normale dönmesi ile vaka sayıları yeniden zirveye çıktı.

Ölüm olaylarındaki artış sürüyor, hastalığa yakalanan vaka sayısında ön görülemeyen bir yükselme devam ediyor.

Kdz.Ereğli'de de yeni tip koronavirüs salgınında en yoğun sürecini yaşıyor. Hemen hemen her noktada pozitif vaka var.

Sağlık Bakanlığı'nın hayat eve sığar uygulamasında koronavirüs haritası gözüken Kdz.Ereğli'de durum hiç de iyi değil, vahimin ötesine gidiyor.

Buna rağmen sosyal mesafenin uygulanmadığı kongreler, düğünler, toplantılar, ev ziyaretleri, yemekler tüm hızıyla sürüyor ve bu sosyal mesafenin uygulanmadığı fotoğraf ve görüntüler ise sosyal paylaşım adreslerinden yayınlanıyor hatta bir çoğu canlı yayında gözüküyor.

700'e yakın karantina uygulanan, haritası giderek kötüleşen, vaka sayıları pike çıkan, hastanelerde yatan hasta sayısı artan, yoğun bakımda yaşama tutunan hasta sayısı yükselen bir süreçte insanın gözünün içine baka baka sosyal paylaşım adreslerinden sosyal mesafe kurallarını ve toplum sağlığını hiçe sayarak fotoğraf ile canlı yayınlarla anı ölümsüzleştirenlere ise tepki büyük.

Konunun önemine sahip olan vatandaşlar ise gerek bu paylaşımların altına gerekse haberlere yorum yazarak kendi düşüncelerini ifade ediyor ve bu duyarsızlığa eleştiri getiriyor.