Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a Beycuma beldesinde bir huzurevi yapma düşüncesini bildiren Tat Metal Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu’nun rüyası gerçek oluyor. Kamuoyunda doğduğu ve ekmeğini kazandığı bölgeye yaptığı yatırımları ile dikkat çeken Tatoğlu’nun  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne verdiği bu dilekçe sonrasında konu Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Orhan Koç’a iletilmiş, Bakanlıkça gönderilen bir heyet tarafından huzurevi yapılması düşünülen alanda incelemelerde bulunulmuştur.

Taleple ilgili gelinen son durumu Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü gönderdiği açıklama ile şöyle bildirdi:

“Huzurevi yapımı için alternatif yerlerden seçilecek olan arazinin belirlenmesi sonrasında plan, proje çalışmalarını müteakip inşaata başlanacaktır.

Bu vesile ile Zonguldak Valiliği olarak saygıdeğer halkımız adına, bu güzel ve anlamlı düşüncesi nedeniyle iş insanı, hayırsever Tat Metal yönetim kurulu başkanı Akın Tatoğlu’na teşekkür ediyoruz.”