Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği öğrencileri, “Sosyal Sorumluluk Dersi” adı altında Ereğli A2 Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na projeksiyon cihazı ve perdesi teslim etti.

 

Projenin Danışmanlığını Hacı Mehmet Kurt, Proje Ekibinde Erkan Oğultarhan, Ekrem Zeki Uzun, Muhlis Erkol, Kerim Timur yer alıyor. Projeksiyon cihazı ve perdesi ile sinema, seminer, toplantı gibi etkinlikler düzenlenerek cezaevinde kalanların topluma kazandırılması olduğunu belirten proje sorumlularından Erkan Oğultarhan şunları söyledi:

 

PROJENİN AMACI

Kdz. Ereğli cezaevindeki mahkumlar için, projeksiyon cihazı ve perdesi temin edilerek cezaevinde bulunan mahkumlara sinema, seminer, toplantı vb. etkinlikler düzenlemek ve bu kişileri bilgilendirerek topluma kazandırmak.

 

PROJENİN KONUSU

Ülkemizdeki cezaevlerinde ortalama 150 bin tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır. Bu projede, ülkemizde cezai yaptırımlarla karşı karşıya gelmiş şahıslar, toplumsal yaşamdan uzak kaldıklarından bu şahıslardaki çeşitli materyallerle (projeksiyon cihazı, projeksiyon perdesi, bilgisayar, gazete, kitaplar vb.) davranış değişikliğine yardımcı olmak ve bunun kapsamını mümkün olduğunca genişletmek amaçlanmıştır. 

 

 

TUTUKLU SAYISI 50-70 ARASI

Kdz. Ereğli A2 Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan tutuklu sayısı 50–70 kişi arasında değişmekle beraber şu anda tutukluluk hali devam edenlerin sayısı tahmini 40–50 kişidir. Ülkemizde tutuklama sayısında işlenen suçlarda, ilk sırayı uyuşturucu suçları yer almaktadır. Bunu adam öldürmek ve hırsızlık takip etmektedir. Ardından yaralama, cinsel suçlar, sahtekârlık, dolandırıcılık, fuhuşa teşvikler gelmektedir.

 

TOPLUMA KAZANDIRILMASI

Bu mahkumların tutukluluk süresi bittiğinde topluma kazandırılması amacıyla bazı eğitici programların, eğitimlerin ve seminerlerin verilmesi gerekmektedir. Yaptığımız araştırmada bu tür programların verilmesi için temin edilmesi gereken materyaller arasında projeksiyon cihazı ve projeksiyon perdesi başı çekmektedir. Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz Ereğli Meslek Yüksekokulu Deniz Ve Liman İşletmeciliği öğrencileri olarak “Sosyal Sorumluluk Dersi” adı altında Kdz. Ereğli A2 Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan tutuklulara yardımcı olabilmek ve eğitici eğitimlerin yanında mahkumların boş zamanlarını değerlendirmelerine olanak sağlayacak film, belgesel vb. programlar izletilmek istenmektedir.

 

GENÇ MÜSİAD DESTEĞİ

Biz de bu konuyla ilgili gerekli mercilerle görüştükten sonra yapılması gereken en uygun materyalin hapishaneye projeksiyon cihazı ve projeksiyon perdesi kazandırmak olduğuna karar verdik. Bu amaçla, Genç Müsiad Kdz. Ereğli şubesinin sponsorluğunda gerekli malzemeleri alarak Kdz. A2 Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edip projeksiyon makinesinin kurulumunu gerçekleştirerek bundan sonraki zamanlarda mahkûmların zamanlarını daha verimli geçirmeleri sağlanmaya çalışılmıştır. Yapılan her şey toplum içindir ve toplumu düzene sokmanın yolu eğitimden geçmektedir.

 

“TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Bu anlamlı projenin gerçekleştirilmesinde bizden desteğini esirgemeyen Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Karataş’a, derin bilgi birikimiyle yanımızda olan danışman hocamız Öğr. Gör. Hacı Mehmet Kurt’a, projemize inanıp bize destek veren Genç Müsiad Kdz. Ereğli şubesine çok teşekkür ediyoruz.

 

(Haber Merkezi)