Kdz.Ereğli'nin gözbebeği olarak gösterilen Bozhane mevkisindeki balıkçı lokantaları polis gözetiminde mühürlendi. 7 Lokanta sahibi adına açıklamada bulunan Muhammet Aydın, Yok eylem yapılacak yok pankart asılacak diye konuşuluyor, biz yobaz değiliz. Hak, hukuk, devlet var. Burası Ereğli'nin gözbebeğidir ve 10 bin kişiyi temsil eder. 7 Lokanta olarak biz 'bir' olduğumuzu gösterdik istiyoruz ki birileri de 'bir' olsun mağduriyetimizi gidersin dedi.

 

Kdz.Ereğli Belediye Zabıta ekiplerini 29 Eylül 2011 tarihinde, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığı gerekçesi ile tutanak tutmasının ardından konu Kdz.Ereğli Belediye Encümeninin 6-10-2011 tarihinde görüşülmüş ve yasal olmadığı gerekçesi ile mühürlenmesi kararı verilmişti. Bu karar balıkçı lokantalarına tebliğ edildi ve ticari faaliyetlerine 'ruhsat alıncaya' kadar son verildi.

 

7 LOKANTAYA MÜHÜR

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünden de yaklaşık 15 kişilik polisler ile Bozhane'de bulunan balıkçı lokantalarına giden zabıta ekipleri mühürleme işlemini gerçekleştirirken işyeri sahipleri de çalışanları ile biraraya gelerek basına açıklamada bulundu. 7 Balıkçı lokantası adına açıklamada bulunan balık lokantası sahiplerinden Muhammet Aydın, haklarını yasal yollardan arayacaklarını ve süreci yakınen takip edeceklerini, kendilerine verilen sözlerin de tutulacağına inandığını belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

YOBAZ DEĞİLİZ

10-15 Yıllık mekanlar kapandı. Bazı arkadaşlar eylem olacağına dönük çok kötü tabirli kelimeler kullanıyor, biz yobaz değiliz. Biz inanıyoruz doğru karar vereceklerine, bu kadar insanın mağdur edilmeyeceğine, bizleri de mağdur etmeyeceklerine inanıyoruz. Yaklaşık 8-10 bin kişiyi temsil eden bir olaydır bu. İnanıyoruz ki bu olay siyasi bir olay değil de uzlaşma tarafından bakacaklar bizlere. Bizlerde inanıyoruz ki huzurlu bir şekilde işlerimize devam edeceğiz. Görüldüğü gibi hepimiz mağduruz. İnanıyoruz ki kurum, devlet, yasalar, hak var hukuk var. Biz yobaz değiliz, bazı insanlar eylem yapılacağı zaten bizim moralimizi de bozan çok oldu. Süreci bundan sonra takip edeceğiz, boş durmayacağız. Biz bunu komple balıkhaneciler değil Ereğli halkının maliyetidir bu, Ereğli'nin burası gözbebeğidir. Dün bunu başkan bize açıkladı ama insan gözbebeğine sahip çıkabilirdi. İnanıyoruz ki arkasında duracaktır, o durmayacaksa birileri duracaktır bizleri kimse yalnız bırakmayacaktır. Buradaki esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum kendimizin bir olduğunu gösterdik istiyoruz ki birileri de bir olsun mağduriyetimizi gidereceklerdir. Mağduriyetimizi biz yasalar çerçevesinde götüreceğiz kimse aklından başka bir şey getirmesin yok pankart asılacak yok eylem olacak. Biz yobaz değiliz.

 

ZABITANIN TUTANAĞINDA

Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli zabıtaların mühür işlemi yapılırken tutulan tutanakta şu ifadelere yer verildi: İlçenin Orhanlar Mahallesi Balıkçı Barınağı Sokak 23'deki dükkanın arkasında bulunan Balık Lokantasına belediyemizden işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadan ticari faaliyet gösterdiğinden Belediye Encümeninin 06-10-2011 tarih ve 2011/623 sayılı kararı kendilerine 6-10-2011 tarihinde tebliğ edilmiş olup söz konusu balık lokantalarının belediyemizden işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığından işyeri sahibi tarafından işyerinde gerekli güvenlik önlemleri aldıktan sonra 7-10-2011 Cuma günü saat 15.45'de işyerine ait iki adet giriş kapısı mühürlenmek suretiyle kapatıldığına dair tutanak imza edildi.

 

ÇALIŞANLAR ÜZGÜN

Onlarca çalışan işsiz kalırken mühürleme işlemi sürerken lokanta sahiplerinin ve çalışanlarının oldukça üzgün olduğu gözlendi. Bazı çalışanlar gözyaşlarını tutamazken Kdz.Ereğli'nin gözbebeği olarak gösterilen Kdz.Ereğli Balıkçı Lokantalarının mühürlenmesi işlemi 45 dakika sürdü.

 

BALIKLAR İÇERDE KALDI

Liman'da bulunan Başkan'ın Yeri isimli lokantada ise akvaryum içerisindeki balıklarda kaldı. Balıkların ne olacağının sorulduğu işyeri sahibi Muhammet Aslan, Yapacak bir şey yok, orada kalacaklar, bir şekilde sorunu çözeceğiz sözleri ile yanıtladı.