Kozlu'da sorun hale gelen ve yıllardır mahalleli tarafından tepki gören fosseptik kuyusu, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın başlattığı çalışmayla kaldırılıyor.
Geçtiğimiz ay başlatılan çalışma hızla devam ederken, Başkan Bektaş, çalışmanın mahalleliye hayırlı olması temennisiyle adak kurbanı kestirdi.
Kozlu Topbaşı Mahallesi'nde bulunan ve kanalizasyona ait kuyu, yağan yağmurlar sonucu tıkanarak mahallenin tepkisini çekiyordu. Göreve başladığı günden itibaren mahalleliye, sorunu ortadan kaldırma sözü veren Bektaş, sözünde durarak çalışmayı başlattı.

"NE SÖZ VERDİYSEK TUTUYORUZ"
Önceki gün çalışmayı yerinde inceleyen Bektaş, kimsenin cesaret edemediği çalışmaya imza attıklarını belirterek, "Kozlu'da sorun olan ve yıllardır mahallelinin tepkisini çeken kanalizasyon sorununu geçtiğimiz ay başlattığımız çalışmayla ortadan kaldırıyoruz. Daha önceki yıllarda taşlık bir arazi üzerine oluşturulan kanalizasyonlar genellikle hep mağaralara verilmiş, bu güne kadar bu mağaralar vasıtasıyla denize akmış.
Mağaraların tıkanması sonucu sistem çökmüş. Göreve geldiğimde yağan yağmur sonucu bu mağara tekrar tıkanarak mahallenin korkulu rüyası oldu. Mahalle halkımıza konu ile ilgili söz verdik. Bu sözümü bugün tutuyoruz. Başlattığımız çalışmayla mahalle halkını zor durumdan kurtaracağız" dedi.

"ZOR BİR GÖREV ÜSTLENDİK"
Belediye olarak zor bir görev üstlendiklerini belirten Başkan Bektaş, ne kadar zorda olsa, üstesinden geleceklerini söyledi.
Önemli olan yapılan çalışmanın kalıcı olması gerektiğine değinen Bektaş, "Yıllardan beri Kozlu sahili nerdeyse kanalizasyon gölü olmuş. Geçen dönemimizde bir pompa ile dışarıya verdik. Kanalizasyonları motopompla atıyorduk. Fakat aşırı yağmurlardan sonra motopompta yetmemeye başladı. Zonguldak tarihinde ilk defa yatay sondajla kanalizasyon ve yüzey suyu toplama çalışması için Ankara'dan arkadaşlarla DLB İnşaat Tekstil Reklam Turizm Nakliyat İmalat San.Tic.Ltd.Şti. ile 'nasıl yaparız, nasıl ederiz' diye konuştuk. 'Büyük iş, ciddi iş' dediler. Bizler de büyük işlerin altından kalkmak için buradayız. Yerin altına yatırım yapmayı kolay kolay hiçbir belediye başkanı istemez. İşin şovuna daha çok kaçıyorlar. 'Biraz süsleyelim, görüntü olsun' diye bakıyorlar.

?BAZI ŞEYLER DEĞİŞECEK?
Fatih Mahallesi bu motopomp yüzünden sürekli kötü koku soluyordu. Artık bazı şeyler değişecek. İnşallah bununla birlikte yatay sondajla bu çalışma bir ay içinde bitirilip, Attila İlköğretim Okulu'nun önüne bağlanacak. Kalıcı ve tarihi bir hizmetle Topbaşı Mahallesi ile Fatih Mahallesi sıkıntı çekmeyecek. Zonguldak'ta bu uygulamaya belki de ilk kez biz başladık. Daha doğrusu kimse cesaret edemedi. Fakat tavsiye ediyorum. Sondaj ve dranaj çalışmalarına ciddi ciddi baksınlar. Topu taca ata ata artık vaktimiz kalmadı. Kanalizasyonlarla altyapı ile ilgili sıkıntılarımızın bir an önce çözüme kavuşturmayı bizler başlattık. Yalnız Kozlu'nun çözmesiyle iş bitmiyor. Kozlu, Zonguldak, Kilimli ve Çatalağzı hep birlikte çözecek ki, denizimiz ve çevremiz temiz olsun. Belediye olarak zor bir işe girdik.
Altında kalkacağız. Bir metre çapında boruları yatay sondaj çalışmasıyla döşemeye başladık. Yükleyici firmamız, hayırlı ve kazasız belasız çalışmanın geçmesi temennisiyle adak kurbanını kesti. İnşallah Kozlu için bu çalışma hayırlı olur" diye konuştu.