Memur Sen İlçe Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Nurettin Yeşilçiçek, Kdz.Ereğli Belediyesi Başkanı Halil Posbıyık'ın kendisi ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

 

Son günlerde yerel basında çıkan haberlerin oldukça eğlendirici olduğunu belirten Yeşilçiçek, Posbıyık'ın öğretmenevinin açılması için başlattığını duyurduğu kampanyayı bir gün sonra üzülerek iptal ettiğini deklare ettiğini belirterek, Böylece aslı olmayan hayali bir kampanyayı henüz başlamadan sonlandırmış oldu dedi.

 

YAZI GÖNDERMEYE NİÇİN YANAŞMASIN? 

Yeşilçiçek konuya ilişkin yaptığı ve resmini de gönderdiği yazılı açıklamasında şunları söyledi: Haberi okuyanlar olayın bu yönünü anlamakta zorlanmadılar, ancak başta Milletvekili olmak üzere siyasilerin, Kaymakamın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Öğretmenevi Yönetiminin istemesine rağmen bu kampanyaya Eğitim Bir Sen İlçe Başkanının tek başına nasıl engel olduğuna bir anlam veremediler. Ayrıca milli eğitimde her şey Nurettin Yeşilçiçek'in talimatıyla gerçekleştiğine göre Halil Bey i ziyarete giden Yetkilileri de Nurettin Yeşilçiçek göndermiş olmuyor mu? Peki onları gönderen kişi yazı göndermeye niçin yanaşmasın? Halil Bey in bu sorulara makul bir cevabı olup olmadığı da ayrı bir merak konusudur.

 

ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU

Ereğli Öğretmenevinin bir an önce açılması konusunda Eğitim Bir Sen bugüne kadar elini taşın altına koymuş, bundan sonra da elinden geleni yapmaya devam edecektir. Bu kapsamda öğretmenevindeki bir odanın tefrişini üstlenerek konuya müspet yaklaştığını kanıtlamış, ancak milli eğitim kurumlarında bir çivisi bile bulunmayan Belediye Başkanı hayali kampanyalar üzerinden sağa sola saldırmaya ve tribünlere oynamaya kalkmıştır maalesef. Batı Karadenizin en büyük öğretmenevinin yapılmasına öncülük eden Zonguldak Valiliği elbette zamanı geldiğinde hizmete açmasını da bilir. Bunun için Halil Bey in himmetine de, hayali kampanyasına da ihtiyaç duymaz.Açılmasındaki gecikmenin de büyük ölçüde kalorifer ve yalıtım sistemindeki sıkıntılardan kaynaklandığı ilgililerce bilinmektedir.

 

BAŞLAMADAN BİTEN HAYALİ KAMPANYA

Ereğli kamuoyu bilmelidir ki Halil Bey'i ziyaret eden öğretmenevi yöneticileri sadece belediyeyi değil, Ereğli Ticaret Odası başta olmak üzere, Türk Metal Sendikası, Gülüç Belediyesi, Nurdan Oğuz Hanımefendi, Eczacılar Birliği, Dershaneciler Birliği, Mehmet Pestilci Beyefendi, Özüçler Gıda, Tire tekstil gibi daha bir çok kişi ve kurumları ziyaret ederek yardım ve destek istemişler, böylece kamuoyunun dikkatini çekmişlerdir. Fakat Halil Bey den başka kimse bu konu üzerinden siyasi mesaj vermeye kalkmadığı gibi herkes sorumlu davranarak çözümün bir parçası olmaya çalışmıştır. Sadece Halil Bey öğretmenevinin yakında açılacağını anladığından bu işi kendine mal etmeye kalkmış, eğitim camiasına şirin görünme gayreti içine girmiştir. Şimdi Ereğli eğitim camiası Halil Bey den dürüst olmasını, hayali kampanyasını derhal gerçeğe dönüştürerek, öğretmenevinin ihtiyaçlarını temin etmesini, şayet milli eğitim yetkilileri bu yardımları kabul etmezse götürüp öğretmenevinin kapısına yığarak konuyu Ereğli kamuoyunun takdirine bırakmasını beklemektedir. Halil Bey siyasi şov peşinde değilse bunu mutlaka yapmalıdır.

 

YAZIK ÇOK YAZIK…

Haberi okuyanların anlam veremediği bir diğer konu da şudur. Basın açıklamasının başında öğretmenevi ve milli eğitimin sorunlarını dile getiren Halil Bey, konuşmasının sonunda baklayı ağzından çıkarırcasına, belediyenin AKP ye kaptırılmasının felaket olacağından, Ereğli il yapılırsa iktidar partisine geçmeyi düşünebileceğinden söz etmektedir. Bu durumda sormadan edemiyoruz.Halil Bey. Siyasi emellerinize eğitim camiasını alet etmeden, birçok masum insanı suçlamadan, daha farklı kanallardan veremez miydiniz bu mesajları? Yazık, çok yazık.

 

HERŞEYİ ALET ETMEKTE

Halil Bey in bilmesini istediğimiz bir diğer husus şudur ki olur olmaz herkese haddi olmayarak talimat vermeye kalkan Nurettin Yeşilçiçek değil, Halil Bey in bizzat kendisidir. Bu alışkanlığın bir devamı olacak ki hayali kampanyasına eğitim sendikalarını da alet etmek için adeta talimat verircesine yanına çağırmış, ancak kendine yakın ve yandaşlardan başkasını yanında bulamamıştır. Eğitim Bir Sen Başkanını hedef göstermesinin tek sebebi de budur. Ancak Ereğli Kamuoyu engin sağduyusu ve basiretiyle kimin ne yapmaya çalıştığını çok iyi bilmektedir. Son olarak Ereğli Kamuoyuna bildirmek isteriz ki Türkiye'nin her ilinde Belediyeler, özellikle milli eğitim kurumları başta olmak üzere toplumu ilgilendiren her türlü sosyal projelere maddi katkı sağlamaktadırlar. Ereğli Belediyesinin milli eğitim kurumlarında çakılı bir çivisi bulunmadığı halde açıklandığı gibi sırf bazı kişi ve kurumlara karşı duyduğu öfkeden dolayı kamuoyunu yanıltmakta ve siyasi emellerine olur olmaz her şeyi alet etmektedir.