Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Yeşil Kart Bürosu, 18 Ekim 2010 tarihi itibariyle yeşil karta başvuran vatandaşlar için Sosyal Yardım Bilgi Sistemi(SOYBİS) adı altına yeni bir sisteme geçiyor.

Zonguldak Yeşil Kart Büro Müdürü Aydın Şanlıoğlu, yeni geçilen sistemle vatandaşların daha az kuruma giderek işlerinin daha hızlı görülmesinin sağlanacağını belirtti. Yeşil Kart Büro Müdürü Aydın Şanlıoğlu, konu hakkında şu bilgileri verdi:

“Önümüzdeki hafta içinde başlayacak olan bu sistemle vatandaşlar eskisi gibi muhtarlık, belediye, Vergi Dairesi ve Tapu Kadastro gibi resmi kurumlara gitmeyecekler. Sadece bağlı bulunduğu Polis Merkezi ve jandarma karakollarına tespit için başvurabileceklerdir. Bu sistemde bize başvuracak olan vatandaşlarımızın kişisel bilgilerini sorgulamak için kişiye bir form doldurtuyoruz, sonra kişinin T.C. kimlik numaraları ile kişinin kişisel bilgilerine ulaşabiliyoruz.”

Vatandaşların bundan sonra eskisi gibi fazla beklemeyeceklerini belirten Aydın Şanlıoğlu, “Ayrıca, bize yeşil kart başvurusu yapıp red cevabı alan vatandaşlarımız bizden aldığı red yazısı ile Sosyal Güvenlik Kurumana müracaat ederek belli bir prim ücreti karşılığında bir ay boyunca istediği sağlık kuruluşlarından yararlanabileceklerdir“ dedi.