CHP Zonguldak Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk, Filyos Çayı Taşkın Koruma Projesi'ne ayrılan ödeneğin yetersiz olduğunu öne sürdü. İktidar partisinin yatırım söylemleri ile yatırımlara bütçeden para ayrılmasına yönelik eylemlerinin birbiriyle örtüşmediğini belirten Köktürk, "Her yıl bu miktarda para ayrılması halinde, Filyos Çayı Taşkın Koruma Projesi'nin ancak 50 yılda tamamlanması mümkün olabilir" dedi.
Köktürk, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

"2014'DE DEĞİL 2064'DE BİTER"
"Hepimizin bildiği gibi Filyos Liman ve Vadi Projesi, sadece ilimizin değil, bölgemizin ana çıkış ve kurtuluş projesidir. Bu projenin yaşama geçmesi için, öncelikle, Filyos Nehri'nin ıslahı ve taşkın koruma çalışmalarının tamamlanması zorunludur. Aksi takdirde gerek serbest bölgenin, gerekse Vadi Projesi kapsamındaki diğer yatırımların 'fiilen' yaşama geçmesi olanaklı değildir. Hal böyle iken, DSİ, Zonguldak İli 2009 Yılı Yatırımları Programı'na baktığımızda; büyük su işleri kapsamında 1994A010610 Proje nosu ile değerlendirilen; Filyos Çayı Taşkın Koruma Projesi için 2009 yılı için 1 milyon 670 bin TL ayrıldığını görüyoruz.
Oysaki proje tutarı 85 milyon 119 bin TL olan ve bundan sonrası için asgari 80 milyon TL yatırım gerektiren bir proje için, 2009 yılına yönelik olarak ayrılan para son derece küçüktür, semboliktir.
Her yıl bu miktarda para ayrılması halinde, Filyos Çayı Taşkın Koruma Projesi'nin ancak 50 yılda tamamlanması mümkün olabilir. 2014 yılına kadar tamamlanması gereken bu proje, bu ödenekle ancak 2064 yılında tamamlanabilir…
Buna karşın, İktidar Partisi yöneticilerinin yatırımlara yönelik söylemlerine baktığımızda maalesef yatırımlara ayrılan paraya yönelik eylemleri ile örtüşmediğine üzülerek tanıklık ediyoruz."