Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES)'ne işçi alındığı söylentisi, ortalığı karıştırdı.

Çatalağzı belde merkezinde toplanan beldenin işsiz gençleri ve bazı aileler; beldedeki ÇATES’e 60 kişi alındığı, bunun 50’sinin il dışından 20’sinin ise Zonguldak ve civarından olduğu yönündeki söylentilere tepki gösterdi.

İddialara göre Çatalağzı’nda liste hazırlanarak 50’si farklı illerden olmak üzere 60 kişinin işe başladığı iddiası üzerine toplanan yaklaşık 100 kişi, santralin ana giriş kapısına yürüdü. ÇATES Genel Müdürü Muzaffer Gençoğlu ile görüşmek isteyen eylemciler, içeriye alınmazken, olay yerine çağrılan Çevik Kuvvet polisi ve özel güvenlik ekipleri, bölgede tedbir aldı.

Bunun üzerine aralarından seçip gönderdikleri 4 kişiye, ÇATES Genel Müdürü Gençoğlu’nun, işçi alımının kendisiyle ilgisi olmadığını, taşeron firmanın almış olabileceğini söylediği öğrenildi. Eylemci gençlerden bazıları ÇATES yetkililerini tehdit edince polis gençleri susturmak istedi. Bu sırada polisle eylemci gençler arasında arbede yaşandı. Kalabalık, yetkililerle konuyu görüşmek üzere dağıldı.
    Bu arada Ömer Gülser isimli bir genç, evde 3 kardeş işsiz olduklarını ve annelerinin emekli maaşına muhtaç yaşadıklarını kaydetti.