Kdz.Ereğli, “7. Akad Emek Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde Kurultayı” düzenlendi.


Türk Metal Sendikası’nın, Bursa Uludağ Üniversitesi işbirliği ile bugün (13 Mayıs) sabah saatlerinde Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’de başladı.
Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okunan kurultayda, Bursa Üniversitesi ve Türk Metal ile geçmiş kurultaylardan görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterimi sunuldu.
Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ, Türk Metal Lideri pevrul kavlak’ın selamını ileterek başladığı konuşmasında, Teknoloji ile küçülen dünya, yeni kavgalar, yeni savaşlar uluslar arası bir çıkar mücadelesiyle gittikçe büyüyen bir sorun, çözümü zor bir problem haline geldiğini söyledi.
Konuşmasını, gençlere seslendirerek sürdüren Altundağ, şöyle dedi:


 

GENÇLER; ŞANSLISINIZ, ÇÜNKÜ..!
“Sevgili gençler, ne yazık ki sizler işte böyle bir çağın çocuklarınız. Büyük olaylara, büyük mücadelelere, büyük haksızlıklara, büyük sömürülere, büyük değişimlere, teknoloji gibi büyük devrimlere tanıklık ederek yaşayıp; büyüyüp gelişiyorsunuz. Aslında bunlar bir yandan da sizleri çelikleştiriyor. Siz büyürken yaşam, içinizdeki sıcak demire su katıyor. O nedenle kardeşlerim, şunu bütün kalbimizle inanarak söylüyoruz ki; yarın hayata atıldığınızda, eliniz ekmek tuttuğunda, bir aile kurup çoluk çocuğa karıştığınızda kavgaya daha donanımlı başlayacaksınız. Her kuşak gibi sizi de çetin bir mücadele bekliyor. Ama şanslısınız. Çünkü bu yolculuğa iki önemli donanımla çıkıyorsunuz. Bunlardan ilki sahip olduğunuz kariyeriniz, ikincisi de bugünün dünyasından çıkardığınız derslerdir. Şunu sakın unutmayın; hayatınızın en büyük derslerini yaşarken alacaksınız. Ve kariyeriniz, kişiliğiniz vicdanınız, bu dersleri özümserken sizlere yol gösterecektir. Kaybettiğimiz her şeyi yerine koyabilir, kaybettiğimiz zamanı telafi edebiliriz, kaybettiğimiz parayı yeniden kazanabiliriz. Kaybettiğimiz şeyin yenisini bulabiliriz. Hatta ellerimizden kayıp giden hayatı bile yeniden bir yerden yakalayabiliriz. Ama kaybettiğimiz gençliğin, potansiyelin, enerjinin geri gelmesi o kadar da kolay değil. İşte bu boşluk hepimiz için, en başta da ülkemiz için çok büyük sıkıntı demektir. Şunu asla unutmayın; sizler bizim geleceğimizsiniz, umudumuzsunuz, karanlıkta yakılmış birer meşalesisiniz. Size daha iyi bir gelecek hazırlamak için bugün biz, elimizden geleni yapacağız, yarın sıra sizlere gelecek.Örgütlü toplum yalnız bizim mücadelemiz değil, bu mücadele sizin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, aydınların sanatçıların; tüm toplumun ortak mücadelesi olmalıdır.”
Konuşmasını, Büyük Önder Atatürk’ün, ‘Gençler, bütün ümidim sizlerdedir.’ Sözü ile tamamlayan Altundağ “ Bizim ümidimiz sizlerdedir. Bütün sorunların çözümü, sizin aydınlık zihinlerinde, enerjisinde e gücündedir” dedi.


Uludağ Üniversitesi adına akademisyenlerin yaptığı konuşmaların ardından, oturumlara başlandı.
Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde Öğretim Üyesi Prof.Dr Yalçın Karatepe, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü Prof. Dr Yusuf Alper, Pamukkale Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr Oğuz Karadeniz, akademisyenler ile çeşitli üniversitelerden öğrenciler ve Erdemir işçilerinin katılımı ile Büyük Anadolu Ereğli Otel’deki “7. Akad’Emek Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde Kurultayı” 4 gün sürecek.
 

GÖRKEMLİ KARŞILAMA
Diğer yandan, dün akşam saatlerinde, program için Büyük Anadolu Ereğli Otel’e gelen Genel Başkan Yardımcıları Altundağ ile Faki Türk metal Üyesi işçiler tarafından görkemli şekilde karşılandı.
Türk metal Şube Başkanı Yakup Yılmaz, yönetimi ile birlikte karşıladığı genel başkan yardımcıları için işçiler ise meşaleler yaktılar, cep telefonlarının ışıklarını yakarak, sloganlarla sevgi gösterilerinde bulundular.
Gülüç Beldesi girişindeki türk metal Üst Geçidi ve bazı reklam panolarına da Türk Metal Lideri Pevrul Kavlak’ın fotoğrafları asıldı.
Öte yandan, programa katılan üniversite öğrencileri ise verdikleri röportajlarda, kurultayların son derece verimli geçtiğini hatırlatarak, “Karadeniz Ereğli’de olmaktan ise ayrıca mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştular.