Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, yaptığı açıklamada, Alaplı tarihinde ilk defa bu yıl 3 tane okul birden yapıldığını söyledi.

İlçeye yapılacak olan yeni hastanenin proje aşamasında olduğunu belirten Çaturoğlu, Gümeli Beldesinde baraj inşaatı devam ediyor. Köylere ishalliye ve arıtma hattı için su birliğimiz var. Su birliğimiz aktif hale getirildi. Ereğli'nin Alaplı'ya yakın köyleri de bu birliğe dahil edilmek suretiyle genişletildi. Bundan sonraki işimiz inşallah ishalliye hattı ve arıtmasını Devlet Su İşleri tarafından yapılası için birliğimiz müracaatta bulunacak. Böylece şehir merkezi, köylerimiz, Ereğli'ye yakın köyler ve Gümeli Beldesi çok güzel bir suya kavuşmuş olacak." dedi.



-Taş kamyonları köy içine girmeyecek

 İlçeye kazandırılacak olan yeni Hastanenin proje aşamasında olduğunu ifade eden Çaturoğlu, "Mollebey çevre yolu için ikinci ödenekler bekleniyor. Alaplı çayını Karadeniz'e çıkış noktasına yapılacak olan mendirek için proje ihalesi yapıldı. Burada en kısa sürede çalışmalara başlanacak. Yığılca-Alaplı Kara yolunun ihalesi yapıldı askı süresi de bitmek üzere Yığılca'dan gelen taş kamyonları köy içine girmeden Karayoluna bağlanacak. En kısa sürede eksiklerimizi biteceğiz."



-Tekli Eğitime geçiyoruz

 Çaturoğlu, Yeni eğitim öğretim döneminde İlçede tekli eğitim öğretime geçileceğini belirterek, "Eğitim noktasında sıkıntılarımız vardı. Bu sene ilk defa Alaplı tarihinde bir ilk olacak 3 tane okulu bir anda yapıyoruz. Bir Ortaokul yapıyoruz. Bir İlkokul ve Halk Eğitim Merkezi yapıyoruz. Devam eden okullarımız var. Seneye de yapacağımız okullarımız var. Şuanda yüzde 80 ve 90'lara ulaştı.Yüzde yüz oranında ikili eğitimden tekli eğitime geçmiş olacak. Yeni okullarla birlikte sorunu çözmüş olacağız.  Dere ıslahları devam ediyor. Bazı hizmetler noktasında arazi sıkıntısı çekiyoruz. O sıkıntıları bitirdiğimiz taktirde Toplu konut olsun diğer hizmetler olsun bir sisteme girecektir.Alaplımızın kamu kurumları noktasında merkezi hükümetin yapacağı bütün yatırımları hep birlikte atmış olacağız."