Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Zonguldak'ın Kozlu beldesinde düzenlenen Atatürk'ü anma etkinliğinde 198 kişilik salonun dolmaması üzerine sözde Atatürkçüleri eleştirdi. Başkan Bektaş, "198 kişilik salonu dolduramayacak kadar Atatürkçüyüz. Biz cumhuriyeti koruyoruz deyip de altında gizli bir hesabınız varsa bu sevgi değil sahtekarlıktır" dedi.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinliği programı kapsamında Kılıç Mahallesinde yapılan oratoryo da sözde Atatürkçülere tepki gösterdi. 198 kişilik salonun büyük bir kısmının boş olduğunu gören Bektaş, konuşmasında şunları söyledi: "Şu salona baktığımız zaman bu çocuklar olmasa, Atatürk'ü anma töreninin sadece formaliteden olduğunu görüyorum. İşte bu kadar. İnsanlarımız diyorlar ki, 'biz Atatürk'ü seviyoruz'. Atatürk'ün kimsenin sevgisine ihtiyacı yok. Atatürk'ü mecbursunuz seveceksiniz. Bu memlekette hür ve özgür şekilde yaşıyorsanız Atatürk'e borçlusunuz. Sevmek zorundasınız. Sevmeyen ya gidecek ya gidecek bu memleketten."
Bazı siyasi partiler tarafından Atatürkçülük kullanılarak oy hesabı yapıldığını belirten Bektaş, eleştirisine şöyle devam etti: "Sadece yalandan yere Atatürk'ü sevmeyeceğiz. Biz Atatürkçüyüz arkadaş. Biz laik demokrat cumhuriyetin kurucusuyuz' denip de 'bize o şekilde oy verin. Biz bu memleketi yönetelim' mantığı olmaz. Yok, böyle bir şey. Severseniz gönülden seveceksiniz. İnanarak, seveceksiniz. Laf olsun diye sevmeyeceksiniz."
Atatürkçülük ve cumhuriyeti koruma söylemlerinin altında hesap güdenlerin sahtekar olduğunu belirten Bektaş, şöyle konuştu: "İşte bu kadar Atatürkçüyüz biz. 198 kişilik salonu dolduramayacak kadar Atatürkçüyüz. Ama tüm atalarımız en değerli saygıya layıktırlar. Eğer, sırf kısır döngüler içerisinde 'biz cumhuriyetimizi seviyoruz. Cumhuriyetimizi koruyoruz deyip de onun altında gizli bir hesabınız varsa bu sevgi değil, sahtekarlıktır. Atatürk'ü seven adam çalışır, dürüst olur. Atatürk'ü seven adam bu memleketi, kendi canından çok sever. Atatürk'ü seven adam Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmesini istemez."
Oğlunun isminin Mustafa Kemal olduğunu belirten Bektaş, ülkenin oturduğu yerden sevdiğini söyleyen Atatürkçülere ihtiyacı olmadığını söyledi. Çalışanın da laiklik ve cumhuriyet düşmanı gibi gösterildiğini vurgulayan Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Laik demokrat Cumhuriyetin daha ileriye gidebilmesi, ekonomisinin daha yukarıya çıkarabilmek için gece gündüz çalışır. Ben devlet memuruyum, 8 saat çalışırım. Bunun 5 saatini gazete okur, 3 saatini de lak lak yaparım, Fenerbahçe Galatasaray maçını
tartışırım. Ondan sonra ben Atatürk'ü severim. Sevme kardeşim. Bu kadar seviyoruz işte Atatürk'ü. Ben kendi çocuğumun ismine Mustafa Kemal koydum. Atatürk'ü herkes gibi seviyorum. Ama bu memlekette, Atatürk'ü sevenlerin, çalıştıklarının 20 kat daha fazlasını çalıştıktan sonra Atatürk'ü sevmelerine ihtiyacımız var. Yabancı insanların, devletlerin gelişmiş ülkelerin geldiği durumu görüp biz niye gelemedik diye düşünmeli, ilerlemek için Atatürk'ün yolunda çalışmalıyız. Çalışana da 'vay bu laik,
demokratik, cumhuriyet düşmanı, biz bunu sevmeyelim' diyeceksin. Böyle bir şey olamaz. Bu memlekette herkes Atatürk'ü sever ama lafla mı, gerçekten mi sevdiği böyle durumlarda ortaya çıkar."
Emek veren tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Başkan Bektaş, konuşmalarını şöyle tamamladı: "Atam merak etme, bu çocuklar, bu cumhuriyeti kollayacaklar. Ama Atam asıl sıkıntı çocuklarımızda değil, kendisini akıllı sanan büyüklerimizde. Biz sonuna kadar laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmesi için uğraşanlarla savaşacağız. Bu cumhuriyeti sonuna kadar kollayacağız. Ruhun şad olsun. Rahat uyu Atam."
Programda, müzik eşliğinde günün anısına şiirler okundu. Program esnasında Başkan Bektaş, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Atatürk'ün sevdiği şarkılarında seslendirildiği programa Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın yanı sıra Kozlu Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Menderes Toprak, Kozlu Karakol Amiri Rıza Kara, TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, belediye meclisi üyeleri katıldı.
Öte yandan sabah Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.