*Kdz,.Ereğli Belediyesi’nin meclis toplantılarında yaşanan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Bağımsız Meclis Üyeleri Temmuz toplantılarının kötü örnek olduğunu ve konuyu ilgili bakanlıkların incelemeye aldığını bildirdiler.

  *Hukuk dışı yapılacak olan toplantıya çağrı evraklarının zabıtalara görev verilip özel hanelere kadar gidilip ailelere rahatsızlık verip, ulaşılamayan meclis üyelerinin kapılarına da tebligatı yapıştırıp fotoğraflayarak baskı altına alındıklarını belirten üyeler,  “Kavgasız, yalansız, talansız bir Kdz. Ereğli” vaad ettiler.

 

*CHP’den zorunlu olarak istifa eden veya ihraç edilen belediye meclis üyeleri, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın meclis toplantılarındaki uygulamalarının hukuksuz olduğunu, Posbıyık’ın kendini duayen gibi tanıtmasına rağmen belediyeciliği bilmediğini ve sözde danışmanlardan akıl aldığını belirterek, son meclis toplantılarında yaşananları değerlendirdiler.

Halil Bozkuş, Hasan Pınarcık, Aydın Karadağ, Abdülkadir Sözer, Fevzi Ekşi ve Necat Bakan imzalı ortak bir açıklama yapan meclis üyeleri, görüşlerini ve eleştirilerini şöyle sıraladılar:

*SAYGI KURALLARI TANIMIYOR

Kdz.Ereğli Belediyesinin son zamanlarda içine düştüğü olumsuz tablonun tarafları olarak bir kez daha kamuoyuna bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık.

Sınırsız sabrımıza ,gösterdiğimiz ilkeli duruşa,kanunlara olan saygımıza,halkımıza olan görev

borcumuza olan bilinçle yaptığımız Meclis üyeliğinin karşılığını maalesef  KANUNLARIN ÇİĞNENMESİ ,  KİŞİLİK HAKLARIMIZIN ZEDELENMESİ , MECLİS ÜYELİĞİMİZİN ENGELLENMESİ gibi hukuk dışı uygulamalar, hakkaniyet ve  saygı kurallarını tanımayan bir Meclis başkanı ile aynı çatı altında görev yapmak zorunda kaldık.

20 yıl gibi oldukça uzun bir süre bu makamı meşgul edip, bu makamın duayeni olduğunu, işini çok iyi bildiğini söyleyenin, gerçekte hiçte böyle olmadığı, Belediye kanunlarından haberi olmadığı, Meclis başkanı sorumluluklarının farkında ve bilincinde olmadığı bir uygulama ile kişisel düşünce ve egolarının etkisinde görev yaptığını görmek son derece kaygı verici ve düşündürücüdür.

*DÜN ÖYLE BUGÜN BÖYLE

Encümen seçimlerinin nasıl yapıldığını bilmeyen, haksız uygulama ile bir gün sonra gelip ben dün yanlış yapmışım, işin aslı böyleymiş diyen SÖZDE DUAYEN İLE KARŞI KARŞIYAYIZ.

 

Ruhi CÖBEKOĞLU isminin üst geçide verilmesini hukuk dışı diyerek kendisi ve tüm CHP grubu ile birlikte RET verip, kamuoyu baskısı karşısında, hukuk dışı değilmiş, ben yanlış yapmışım ismine bende evet demek zorundayım diyen  SÖZDE DUAYEN İLE KARŞI KARŞIYAYIZ.

Meclis başkanı olarak, meclisin toplanma sayısının salt çoğunluk olduğunu bilmeyen , kendi oyunun iki oy sayılacağını söyleyebilecek kadar  SÖZDE DUAYEN İLE KARŞI KARŞIYAYIZ.

Meclis başkanı koltuğunda oturup , meclis üyelerinden gelecek yazılı önergeleri alıp,anlaşılır şekilde meclis salonuna okuyup,gündeme  almak için oylama yapmak zorunda olduğunu bilmeyecek kadar

SÖZDE DUAYEN İLE KARŞI KARŞIYAYIZ.

Meclisin nasıl erteleneceğini, gündemin nasıl kapatılacağını bilmeyip, tatildekilerin dönüşüne göre gün tayin edip 7 saat sonra ben yanlış yapmışım, kafama göre yapamazmışım yarın toplantıya gelin diye mesaj çeken, zabıtalara çağrı kağıdını verip özel mekanlarının kapılarında bekletecek kadar SÖZDE DUAYEN İLE KARŞI KARŞIYAYIZ. 

   *ÖNERGELERE KARŞI ÇIKTI

Bütün bunlardan anlaşılacağı gibi Kdz. Ereğli Belediyesinin Temmuz Ayı olağan meclis toplantısı Türkiye’ye kötü örnek bir toplantı olmuştur. İlgili Bakanlıklar bu konuyu mutlaka inceleyecektir. Duayenim diyen meclis başkanı 03.07.2013 tarihinde mecliste salt çoğunluğu sağlayamamıştır. Sözde duayen meclis başkanı toplantıyı 1 gün ertelemiş 04.07.2013 tarihli toplantıda bağımsız meclis   üyelerinin vermiş olduğu hukuki 4 adet yazılı önerge karşısında hazırlıksız ve eğitimsiz yakalanmış önergelerin okunup gündeme alınmasına şiddetle karşı çıkmıştır. Oysa yasanın emrettiği önergelerin okunup gündeme alınıp alınmayacağını oylamaya sunmak şeklindedir.

Meclisteki CHP grubunun azınlıkta kalması, önergelerin kabul edilmesi karşısında panik içine düşen sözde duayen,  telaşlanıp 5 dakika ara vererek dışarı çıkıp ne yapacağına karar vermek zorunda kalmıştır.Önergelerin kabul edilmesini hazmedemeyen ve girdiği önerge çıkmazından kurtulmak için 55 dakika belediyenin nikah memuru odasında sözde danışmanlarının verdiği yanlış yönlendirme ile tekrar meclis başkanı koltuğuna oturup, olmayan gerginliği var gösterip toplantıyı 07.07.2013 Pazar gününe ertelediğini söyleyip salondan kaçarcasına ayrılmıştır.

AİLELERİMİZ RAHATSIZ EDİLDİ

Bağımsız meclis üyeleri olarak bizler yapılan bu uygulamanın hukuk dışı, tüzük dışı olduğunu, kanunların çiğnendiğini belgeleyip gerekli delillerle birlikte konuyu yargıya taşıdık.

Meclis toplantısının hukuk dışı tatil edilip tekrar hukuk dışı toplanmasına müsaade edemezdik. Bu nedenle 05.07.2103 ‘de tatilden çağrılan meclis üyeleri ile çoğunluğu yakalarım, önergeleri de RET ettiririm düşüncesinden hareketle yapılan bu toplantıya katılmadık.

Hukuk dışı yapılacak olan bu toplantıya çağrı evraklarını zabıtalara görev verilip özel hanelerimize kadar girip ailelerimize rahatsızlık verecek kadar ileri gidilmiş ulaşılamayan meclis üyelerinin kapılarına tebligat yapıştırılıp resimlendirilip kamuoyu önünde rahatsızlık verilmiştir. Bir çok meclis üyesine toplantı tebligatı  verilememiş ve meclis toplantısından haberdar edilememiştir.

04.07.2013 Tarihinde yapılan Kdz. Ereğli belediye meclis toplantısı hukuk dışı, tüzük dışı olarak keyfi sonlandırıldığı için,dolayısıyla 05.07.2013 tarihinde telefon mesajlarıyla toplantıya üye çağırarak yapılan meclis toplantısı tamamen hukuk dışıdır.

EREĞLİ BARIŞ ORTAMINI HAK EDİYOR

Bizler Bağımsız meclis üyeleri olarak Kdz. Ereğli belediyesinin meclis üyeliğini hukuk dışına çıkararak keyfi yönetilmesine katılarak bu suça iştirak etmemek için toplantıya katılmadık.

Yapılan hukuk dışı meclis toplantısında alınmış olan kararların hukuken geçerliliği yoktur. Bizler bu konuda da yargı yoluna gidip toplantının iptal edilmesi gerektiğini delilleri ile birlikte ilgili makamlara müracaatımızı yapacağız.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bunun sözde olmadığını ve sözde kalmayacağını bizler çok iyi biliyor, kendi haklarımızı, Kdz. Ereğli halkının bizlere verdiği görev çerçevesinde haklarımızı da sonuna kadar koruyacağımızı bilinmesini istiyoruz.

Duyarlı Kdz. Ereğli halkının göstermiş olduğu vakurlu ve onurlu duruşu, basınımızın da vermiş olduğu barıştan yana mesajları, çağrıları sayesinde Kdz. Ereğli arzuladığı ve hak ettiği barış ortamını mutlaka yakalayacaktır.

Bizler bu inanç ve kararlılıkla görevimizi sürdürürken değerli Kdz. Ereğli halkına her zaman olduğu gibi; KAVGASIZ, YALANSIZ, TALANSIZ BİR KDZ.EREĞLİ  VAAD EDİYOR