Yıllardır tamamlanamayan Kandilli-Ereğli arasındaki 4 bin 200 metrelik bağlantı yolu düzenlenen tören ile açıldı. Milletvekili Candan, Seçim dönemi geldik yolun tamamlanması için söz verdik. Biz aldığımızda yüzde 40'ı tamamlanmıştı dedi.

 

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'da KÖYDES projesinin asrın projesi olduğunu belirterek, Bunun bir örneğini Kandilli-Ereğli bağlantı yolunda gördük. Zonguldak'ımız inşallah burada olduğu gibi tüm problemlerini halletmiş geleceğe güzel bakan bir yapıya kavuşur sözleri ile konuştu.

 

Yapımı yılan hikayesine dönen ve yıllardır tamamlanamayan Kandilli-Ereğli arasındaki 4 bin 200 metrelik yol nihayet AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ve Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın özverili çalışmaları ile sonuca gidildi. 2012 Yılı Köydes Projesi kapsamında Köylere Hizmet Götürme Birliğince yaptırılan Kandilli-Kdz.Ereğli karayolunun açılışı için tören düzenlendi.

 

YOLUN AÇILMASI İÇİN SÖZ VERDİK

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, belde belediye başkanları ve davetliler katıldı. 4 Bin 200 metre uzunluğunda 7.5 metre genişliğinde asfalt dökülerek tamamlayan yol güzergahı için bugüne kadar toplam 1 milyon 310 bin 600 TL harcandı. AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan yaptığı açıklamasında, Kandilli'ye seçim döneminde geldiklerinde vatandaşların yol sorununu gündeme getirdiğini ve o süreçte milletvekili seçilmesi döneminde bu yolun bitirilmesi için söz verdiğini söyledi.

 

ORTAK BİR PROJE YAPILABİLİR

Candan, Bizden önce yüzde 40'ı tamamlandık biz gerisini tamamladık. Teşekkür edilmesi gereken sadece bizler değil bizden önceki arkadaşlarda sağ olsunlar bir girişimde bulundular. Hayırlı uğurlu olsun bölge halkına. Köseağzından diğer bölüme bağlantı yolu belediyeye ait. Belediye ile ortak bir proje çalışması gerçekleştirebiliriz dedi.

 

KÖYDES ASRIN PROJESİ

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'da konuşmasında, KÖYDES projesinin asrın projesi olduğunu, hem ülke hem de köyler açısından iyi noktalara getirildiğini belirtti. Ayyıldız, Bunun bir örneğini Kandilli-Ereğli bağlantısının açmak üzere geldik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kaymakamımız bu yolun biran önce tamamlanması için önemli bir çaba gösterdi. Bu projeler onların omuzları üzerinde yükseliyor. Ortaya gelen bir güzellik var. Hem İl Özel İdaremiz hem KÖYDES çalışmalarımız ciddi anlamda durmadan devam ediyor. Vekilimizin sözünü yerine getirmesi açısından da yolun tamamlanmasını anlamlı buluyorum. Zonguldak'ımız inşallah burada olduğu gibi tüm problemlerini halletmiş geleceğe güzel bakan bir yapıya kavuşur bu anlamda bizde buna ne kadar katkı yapabilirsek üzerimize düşeni yaparız sözleri ile konuştu.

 

AÇILIŞIN ARDINDAN

İlçe Müftüsü Mustafa Erkan tarafından yapılan duanın ardından vatandaşlar tarafından tutulan kurdele alkışlarla kesildi. Öte yandan yolun açılışına Kandilli halkının fazla ilgi göstermediği gözlendi. Gökçeler, Bayat köylerinde de bazı vatandaşların otobüslerle getirildiği gözlendi. İki vatandaşın elinde tuttuğu kurdeleyi protokol üyeleri kesti. Öte yandan yol güzergahının çizgisinin çizilmesi için ise Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın çabası olduğu Kastamonu'dan başka bir çalışma için bölgeye gelen ekipleri bu bölgeye gecenin geç saati de olmasına rağmen yönlendirerek çizdirttiği öğrenildi. Jandarma da yol güzergahında güvenlik önlemleri aldı.