Kısa adı Erdemir olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Demir Üretim Baş Müdürlüğü çalışanları, 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Öncesi Moral Gecesi adı altında etkinlik düzenledi.
Erdemir Yönder Site Kulüp'te gerçekleştirilen gecede, Erdemir'de, kuruluşundan günümüze yaşanan gelişmeler ile Türk Metal Sendikası'nın yıllar içinde gerçekleştirdiği etkinlik ve aktivitelerin yer aldığı slayt gösterisi sunumu yapıldı.
Salona, Türk Metal Üyelerinin ayakta alkışları ile giren Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş yaptığı konuşmada, görüşmeler öncesi üyelerin morallerinin yüksek olmasının, önemli faktör olduğunu söyledi.
Türk Metal Sendikası'nın, üyelerinden aldığı güçle, Türkiye'nin en büyük sendikası olduğunu savunan Odabaş, Bu birlik ve beraberliğimizle yeni bir döneme daha giriyoruz. İnşallah bunun altından da en iyi koşullarda kalkacağız dedi.

Halen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelecek yetki belgesini beklediklerini anlatan Odabaş, şöyle konuştu:
Bildiğiniz gibi, gerek iş yerlerinizde, gerekse sendika binamızda yaptığımız toplantılarda sizi sürekli bilgilendiriyoruz. Siz üyelerimizle sık sık bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapıyor, önerilerinizi alıyoruz. Bu arada Genel Merkezimiz ile sürekli istişarede bulunuyoruz. Dolayısıyla, toplu sözleşme öncesi oturacağımız görüşme masasında çalışanlarımızın hak ve menfaatlerinin en üst düzeyde olması ve korunması için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her zamanki gibi 'Üret, Kazan, kazandır' sloganımızla birlikte 'bir olalım, iri olalım, diri olalım' sloganımızı dilimizden düşürmüyoruz. Bu tür etkinliklerde de görüyoruz ki, üyeleriyle adeta kemikleşen sendikamız, bu işin altından da başarıyla çıkacaktır.
Elbette her zaman dile getirdiğimiz gibi; öncelikli amacımız, bu sözleşmeyi de masa başında bitirmektir. Ancak bunun için çalışanlarımızın hak ve menfaatleri söz konusudur. Bunun sağlanmadığı ortamda, yasalar çerçevesinde her türlü hakkımızı kullanacağımızın da bir kez daha bilinmesini istiyorum.
Bu gecede de sizinle beraber olmaktan büyük mutluluk duydum. Bu mekan, Türk Bayrakları ve Türk Metal Sendikası Flamalarıyla o kadar güzel süslemiş ki, sanki evimiz gibi olmuş. Bu geceyi düzenleyenlere, emeği geçenlere, Genel Başkanım, teşkilatım ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

Sendika Şube Sekreteri Metin Ercan, Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen, yönetim kurulu üyesi Bayram Aldırmaz, Baştemsilci Mustafa Yıldız ile İş Yeri Temsilcisi Yakup Yılmaz'ın katıldığı gecede, Türkiyem isimli şarkı coşkulu şekilde ayakta söylenirken, çalışanları gönüllerince eğlendi.