Zonguldak Belediyesi ve Tüm-Bel-Sen arasında yapılan Toplu İş Sözleşme yapılan törenle imzalandı. Zonguldak Belediyesi ve Tüm Bel-Sen Zonguldak Şubesi arasında Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Törene, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Tüm Bel-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ali Çapri, bazı belediye meclis üyeleri, sendika yönetimi ve belediye çalışanları katıldı. Törende ilk olarak konuşan Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, "Yılardır önce uluslararası sözleşmelerde başlayan ve Belediye-İş ve memurlarımızın mücadele verdiği daha 12 Eylül'de anayasaya ilave edilen hak tam olmasa dahi bu sözleşme hep önemli bulundu. Biz önce toparlanalım hizmeti ve toplu sözleşmeyi sonra yaparız demiştik, işte o gün geldi. 2 yıldır söz verdiğimiz sözleşmeyi hep birlikte imzalayacağız. Önce toparlanmamız lazım demiştik, belki 1 yılımız toparlanmakla geçti, toparlandık. Haziran ayından bu yana hizmette ediyoruz. Memurlarımızla artık toplu sözleşmede haklarını verme durumuna geldik. Hayırlı olsun" dedi.
Daha sonra konuşan Tüm-Bel-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Çapri de, "Bugün burada mücadelemizin bir ayağını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Toplu sözleşme yapıp ekonomik hakları kazanmak yeterli olmuyor. Önce demokratik hakların kazanılması gerekiyor. Tüm çalışanların toplu iş sözleşmesinde hakların kazandırılması gerekiyor. Bu görev tabi ki siyasi iktidarlarındır. Toplu sözleşmelerimizin önünde hiçbir yasal engel yok. Bu zamana kadar İçişleri Bakanlığı Valiler ve Kaymakamlar tarafından yapılan müdahaleler yargı tarafından hepsi geri çevrildi. Geçmişteki haklarımızı akamadık ama bundan sonra mücadelemiz devam edecek. Bu güne kadar Zonguldak Şubesi olarak 13 belediye de toplu sözleşme imzaladık.
Hepsinden mutlu olduk. Çünkü mücadele veren arkadaşlarımız kazanımlarını aldılar. Her gittiğimiz belediyede Zonguldak Belediyesiyle olan toplu sözleşmemizi soruyorlardı. Mücadelemizi iki kat artırmamız gerekiyor. Çünkü bir ekonomik kazanım elde ettik. Tüm Belediye meclis üyelerine Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu Aralık Tüm-Bel-Sen'in kuruluş yıldönümü, aslında toplu sözleşmeyi Başkanımız yılbaşında yapacaktı. Ama biz  Aralık'ta istedik başkanımızda bizi kırmadı. Bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından imzalar atıldı ve belediye çalışanlarıyla birlikte pasta kesildi.