Zonguldak Enerji Bir-Sen Başkanı Musa Şekerci yaptığı açıklamada TTK'da yevmiyeli çalışan yüksek okul mezunlarına sözleşmeliye geçiş müjdesini verdi.
TTK'ya 2006 yılında yevmiyeli olarak alınan mühendis, avukat, tekniker, genel idari hizmetler sınıfı gibi kadrolara alınan personelin sözleşmeli statüye geçme çabalarının bugüne kadar devam ettiğini belirten Şekerci, TTK Yönetiminin bugüne kadar sözleşmeli statüye geçirme durumuna sıcak bakmadığını, yalnız kurumca gerekli çalışmaları yapılıp eski ve yeni yevmiyeli çalışan teknik ve idari hizmetlerde çalışan 2 yıl ve 4 yıllık yüksek okul mezunlarına bir defaya mahsus olmak üzere sözleşmeli statüye geçirilmeleri konusunda Başbakanlık Hazine Müsteşarlığına yazı yazıldığını söyledi.
Şekerci, açıklamasında şu bilgileri verdi:
"TTK'ya 2006 yılında yevmiyeli olarak alınan Mühendis, Avukat, Tekniker, Genel idari hizmetler sınıfı gibi kadrolara alınan personel arkadaşların bir süreden beri sözleşmeli statüye geçme istek ve çabaları devam etmekteydi. Yalnız TTK Yönetimi sözleşmeli statüye geçirme durumuna bu güne kadar sıcak bakmamıştı. Ramazan Bayramı arifesi Enerji-Bir-Sen olarak tüm işyerlerinde bayram ziyaretleri yaptık. Ziyaretimizin amacı çalışanlarımızı ve yöneticilerimizi hem bayramlaşmak hem de işyerleriyle ilgili görüş alış-verişinde bulunmaktı. Bu görüşmeler esnasında tespit ettiğimiz konulardan bir tanesi bu arkadaşların yevmiyeli olarak çalışmaya devam etmesi hem arkadaşların çalışma huzuru hem de iş verimi, iş huzur ve barışı için olumsuz bir ortam oluşturduğunu gördük.
Konuyu bayram arifesi TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen'e ayrıntısıyla anlattık. 2007 yılında Çay Kur İşletmelerinin örneği olduğunu izah ettik. Bu konunun çözümlenmesi gerektiğini aksi takdirde arkadaşların diğer kurumlara gittiğini söyledik. Konuyu inceletip gereğini yapacağını söyledi. Aynı konuyu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Şimşek ve Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik'e konu anlatılmıştır. Bayramdan sonra kurumca gerekli çalışmalar yapılmış tüm eski ve yeni yevmiyeli çalışan teknik ve idari hizmetlerde çalışan 2 yıl ve 4 yıllık yüksek okul mezunlarına bir defaya mahsus olmak üzere sözleşmeli statüye geçirilmeleri konusunda olur istenmek üzere Başbakanlık Hazine Müsteşarlığına yazılmıştır. Bundan sonrada Enerji Bir-Sen olarak konunun gerektiği şekilde takibini yaparak inşallah neticeye ulaştıracağız. Bu ziyaret ve çalışmalarda Enerji Bir-Sen İl Sekreteri Muharrem Kiraz, İl Muhasibi İlyas Kayalı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Arif Karakaş, İrfan Aslan, Tahir Aktaş, Şevket İnce ve İşyeri Temsilci arkadaşlar bulunmuşlardır."