Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Erdemir'de yapılacak 4 bin 870 işçiyi kapsayan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ne ilişkin MESS'e verilen sözleşme taslağını anlattı.

Odabaş, Gülüç Beldesi'ndeki Büyük Anadolu Ereğli Hotel Salonu'nda, işyeri temsilcileri ile lokallerin bulunduğu toplantıda, bu dönem Erdemir çalışanlarına yönelik iyi bir sözleşme yapmanın mücadelesini verdiklerini söyledi. Sözleşme taslağının, Erdemir çalışanlarından alınan önerilerle birlikte Şube yönetiminin görüşlerini de içeren şekli ile Genel Merkezimize sunulduğunu belirten Odabaş, şöyle dedi: Hazırladığımız sözleşme taslağını, Erdemir'i temsil edecek olan MESS'e verdik. Bu ay içinde MESS ile masaya oturarak ilk toplantımızı gerçekleştireceğiz. Çalışanlarımızın hak ve menfaatlerinin üst düzeyde tutulmasına yönelik mücadelemizde her zamanki gibi en büyük destekçimiz üyelerimiz olacak. Üyemizden aldığı güçle, bu dönem iyi bir sözleşmeye imza atacağımıza inanıyoruz.

İŞÇİLERDEN DESTEK

Odabaş'ın konuşmasının ardından söz alan işçiler, sendikaya olan bağlılıklarını dile getirerek, Bize bu imkanı sağladığınız için Sayın Başkanımız Odabaş ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyoruz. Biz sendikamıza güveniyoruz. Her zaman da destekliyoruz. Yapılacak bu sözleşmede de haklarımızı çok iyi korunacağınıza eminiz. Erdemir çalışanları olarak her ne koşulda olursa olsun sendikamızın yanındayız şeklinde konuştular.

Toplantıya, Sendika Şube Sekreteri Metin Ercan, Baştemsilci Mustafa Yıldız ve şube yöneticileri de katıldı.