Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen, memuriyetten önce taşeron firma elemanı, geçici işçi veya özel sağlık kuruluşlarında çalışan kadroya geçen sözleşmeli personellerin özlük haklarında yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için Devlet Personel Başkanlığı'na ve Maliye Bakanlığı'na başvuru yaptı.
Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ali Rıza Kılıç, Genel Merkezlerinin yaptığı başvuruda, memuriyetten önce özel sağlık kurumlarında çalışan personellerin çalıştıkları kurumların kapanması veya el değiştirmesi gibi sebeplerden sağlık hizmetleri sınıfında görev yaptıklarına dair bir belge sunamadıklarını kaydetti. Üniversite hastanelerinde sağlık hizmetleri ve büro hizmetleri sınıfında görev yapmalarına rağmen taşeron firma elemanı olarak sigorta primi ödenenlerinde mağdur olduğuna dikkat çektiklerini belirten Kılıç, ayrıca geçici işçi pozisyonunda çalışırken önce 4/B'li daha sonra kadrolu olan çalışanların geçici işçi statüsünde çalıştığı sürelerin kadro derece ve terfilerinde dikkate alınmaması nedeniyle çalışanların hak kaybı olduğunun belirtildiğini ifade etti. 
Başvuruda; görev ve sorumluluk olarak sağlık hizmetleri sınıfı ile aynı konumda olmalarına rağmen aynı hakları kullanamayan personellerin gerek senelik izin gerekse terfi işlemleri açısından hizmet sürelerinin değerlendirmeye alınmamasının Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu ileri sürüldü.
Aynı hukuki durumda bulunan kişilere hukuk kurallarının aynı şekilde uygulanması gerektiği ifade edilerek, "Devlet organları ve idarenin statü hukuku çerçevesinde görev yapan kamu görevlileriyle ilgili düzenlemelerde de bu ilkeye uygun davranması gerektiğinde kuşku bulunmamaktadır" denildi.
Mevzuat hükümleri de dikkate alınarak çalışma barışının yeniden tesisi için söz konusu mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla gerekli düzenlemelerin yapılması talep edildi.