Alaplı Belediye Başkan aday adaylığı için Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Nuri Tekin, ilçede yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu, önemli açıklamalar yaptı.

 

Tekin, Taş Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı’nın Alaplı’da 250 milyon dolarlık liman ve sanayi ile ilgili yatırım yapmak istediklerini ancak bürokrasinin yatırımı beklettiğini yönelik açıklamalarından üzüntü duydukların söyledi.

 

“BÜROKRASİ TARAFINDAN ENGELLENDİĞİ SÖYLENİYOR”

Alaplı’da iktidar partisinin sınıfta kaldığını anlata Tekin, “Sözün bittiği yerdeyiz. Bugün Türkiye’nin en büyük iş adamlarından Taş Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı geçenlerde bir üniversitede katıldığı bir konferansta ve bakan yardımcısının bulunduğu bir ortamda Alaplı’ya yapmak istediği yatırımın bürokrasi tarafından engellendiğini söylüyor. Bu açıklamalara gerçekten üzüldük. Bugün Alaplı’da siyaset yapan yerel ve iktidarın temsilcileri konuşurken mangalda kül bırakmıyorlar. İktidar partisinin milletvekili de Alaplı Zonguldak’ın en güçlü ilçesidir olduğundan bahsediyordu. Bunu nasıl söylüyor ve seçim zamanı ilçeye gelmeyen hizmetleri nasıl açıklayacaklar.

 

“DEFALARCA AÇIKLADIK”

Alaplı’da liman projesinin ilçenin olmazsa olmazı olduğunu defalarca açıkladık. CHP olarak ilçedeki yatırımların hep yanında destekçisi olduk. Alaplı liman projesinin başlaması ile ilgili birçok çalışmalar oldu ancak iktidar partisini engellemeleri yüzünden bir türlü son noktaya gelinemedi. Nevzat Çimenoğlu, Demokrat Partiden seçildikten sonra AK Partiye geçti. Kendisinin Başbakan arkamızda Alaplı’ya hizmet yağacak diye söylemleri vardır. Liman konusunda bu bürokrasiyi çözemeyen bir iktidar partisini Alaplı’ya gelip övmelerini üzülüyoruz. Bugün tek başına büyük bir iktidar partisinin ilçe başkanı ve belediye başkanının Alaplı’da bürokratik işlerden yana dert yanmalarını bize göre sözün bittiği yerdir.

 

“RUHSAT İLE SIKINTISI YOK”

Alaplı’nın hizmet alamadığını kendileri söylüyorlar. Belediye başkanı paçaları sıvamış dereye girmiş, işte bir süre önce yapılan Alaplı TSO seçimlerinde ben iktidar partisi ilçe başkanı Faruk Çaturoğlu ile yaptığım görüşmede kendisi Alaplı limanının ruhsat ile sıkıntısı yok, yatırımcı ile ilgili bir sıkıntısı olduğunu kendi ağzıyla söyledi. Bende diyorum ki bak Taş Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turhanlı ortaya çıkmış ben yapacağım diye açıklamış madem ruhsat sorunu yok, şimdi iş adamı 250 milyon dolarlık yatırım yapacak bari bunun önünü tıkamasınlar. Gene Alaplı’nın Zonguldak’ın en güçlü ilçesinden bahsediyorlar. Nasıl bir güçlü ilçe ise Alaplı, Ereğli ve Akçakoca arasında sıkışmış bir beldeden hala kurtulamadı” sözleri ile konuştu.

 

“CANDAN’IN DAVRANIŞI HOŞ OLMAMIŞTIR”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın Alaplı ziyaretinde Milli Eğitim Müdürüne yönelik üslubunu da eleştiren Tekin, “AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın Alaplı ziyaretinde bir gazetecinin Ereğli’ye 13 okul yapılıyor. Neden Alaplı’ya 3 okul yapılıyor? İlçede eğitim tıkandı” sorusu üzerine Candan’ın ‘Milli Eğitim Müdürü bir an önce gelsin, gelmezse şimdi hemen Bakan yardımcısını ararım ve gereğini yerine getiririm’ şeklinde açıklama yapması bizi üzmüştür. Bir Milli Eğitim Müdürü yanına çağırıp gelip gelmemesi ile ilgili bakan yardımcısına söylerim diyeceğine Alaplı’nın yolunu açmak için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımı arasın, madem bu kadar gücü varsa bunu çözsün, buradaki Milli Eğitim Müdürünü Kaymakamlığa çağırıp gelip gelmeyeceği hakkında bakan yardımcısını arayacağını söylemesini ben açıkçası doğru bulmadım, bana göre davranışı hoş olmamıştır” diye konuştu.