Saadet Partisi (SP) Alaplı İlçe Başkanlığı Zonguldak Milletvekili adaylarını tanıttım toplantısı düzenledi.
Alaplı Belediyesi Çay Bahçesinde yapılan aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Arıkan, “Saadet Partisi bu zamana kadar bu güzel vatanımıza ve bütün dünyaya örnek bir çalışma tertiplemiştir. Sadet Partisi sevgini, barışın timsalidir. Zonguldak 5 tane bir birinde değerli Milletvekili adaylarımız var. İnşallah Zonguldak’ta en iyi şekilde seçimleri tamamlayacağız” dedi.
Saadet Partisi Başörtülü Zonguldak Milletvekili Adayı Hanife Aydın ise, konuşmasında, Zonguldak’ta ilk defa başörtülü bir bayan milletvekili adayı çıktığını söyledi. Seçimlerde en büyük sürprizi Saadet Partisini yapacağını kaydeden Aydın, “Zonguldak ta diyanete bağlı kuran kurslarında 27 yıl görev yaptım. Zonguldak ilk defa başörtülü bir bayan aday olarak çıktık inşallah hayırlısı olur. Başta bu teklif getirilince endişelerim vardı. Aday olduktan sonra hem cinslerimden çok olumlu tepkiler aldım. Şimdi şöyle baktığımda her gün mahallerde ev sohbetlerine gidiyoruz 500 üzerinde hanıma ulaştım. Ulaştığım hanımları hepsi çok olumlu karşıladılar. Onlara son ekonomik ve ahlakı çöküntülerden bahsettikçe bizlere hak veriyorlar Sadece onlar bize çok güçsüzsünüz diyorlar. Bizler güçsüz değiliz. Dip dalganın nasıl geldiğini şimdi anlayamıyorsunuz diyoruz. Seçimlerin en büyük sürprizi sadet partisi olacağını düşünüyorum. Özellikle hemcinslerinden destek bekliyorum” diye konuştu.
Milletvekili adayı Şahin Kalça ise, Alaplını göç verdiğini belirterek şunları söyledi;
Seçim zamanı gelindiğinde bir siz bombası atıyorlar. Ak Parti CHP başka bir parti yok. O partilere vermezsen sanki seçim sayılmaz. Hâlbuki Türkiyesizde 2 tane siyasi parti var. Hocamız bunu sürekli söyler. Bir tanesi Milli Görüşün temsilcisi Sadet Partisi ve diğerleri diğerleri dedikleri işbirlikçi partiler. İşte 9 yıllık bir süreç geçinde nüfusumuz büyümesine ve gelişmesine rağmen Alaplımız sanayisi kapatılmış, tekstil ve tersaneleri kapatılmış fındığını hiçbir değer verilmeyen göç veren bir İlçe oldu” dedi. Konuşmaların ardından adaylar partililere tanıtıldı. Yemekli toplantıya çok sayıda partili katıldı.