Saadet Partisi İl Başkanı Necdet Sarı bir basın toplantısı düzenleyerek, 541 Zonguldak esnafı üzerinde yapılan anket sonuçlarını açıkladı. Necdet Sarı, 15 sorudan hazırlanan anket sorularını esnafların bizzat kendilerinin hazırladığını belirtti.  Sarı açıklamasına şöyle devam etti;
 "Anketimizin adı "Saadet Partisi Zonguldak esnafını dinliyor" koyduk. Zonguldak'ı aşağı yukarı 10 bölgeye ayırdık.10 Bölge içerisinde bu çakışmayı gerçekleştirdik. Esnaf kardeşlerimizin derdini dinledik. Amacımız Türkiye'deki siyasi gelişmeleri ve ekonomiyi yakından takip eden bir partiyiz. Ekonomik sıkıntıların, dertlerin var olduğunu söyleyen, esnafımızın kepenk kapattığını söyleyen ve tezgahının dağıldığını söyleyen bir parti olarak, istedik ki; bu dediklerimizi esnaf kardeşlerimizle görüşüp belgelemek istedik. Biz yalan mı söylüyoruz, yoksa doğru mu söylüyoruz, bunu belirtelim istedik. Bu uygulamadan esnaf arkadaşlarımız çok memnun kaldılar. Böylece Zonguldak'taki ekonomik fotoğrafı ortaya çıkartmış olduk. Bu zamana kadar söylemiş olduğumuz konuların da maalesef yanlış olmadığını gördük. Ayrıca rakamlara da dökmüş olduk. Diğer gayemiz de Zonguldak'ta bölgesel ekonomik farklılıkların açığa çıkarılmasını ve bunlara çözüm getirilme noktasında çalışmalarımızı hızlandıran bir anket oldu."
 "Anket sorularımızdan çıkan bazı sonuçlar şöyle; Zonguldak'ta ekonomik kriz var mı, varsa kaç yıldır? Yüzde 25.51; kriz hep vardı, …..
Biz yıllardan beri söylüyorduk zaten, esnafımızın durumu çok kötü, esnaf tezgahını dağıttı dedik. Bu Zonguldak gerçeğini ortaya koyduk. Biz bunu düzeltmek için Allah'ın izniyle partimizin iktidarında ve ya mecliste olduğumuzda esnafımıza en çok sahip çıkan biz olacağız. Esnafımızın dağılmasına müsaade etmeyeceğiz. Ayrıca geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 30 işçimizin üzüntüsünü yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra ki süreçte ihmaller ortadan kalkar, madenci kardeşlerimize çok daha iyi bir ücretin verilmesi konusunda çalışmalar yapılır. Saadet Partisi olarak biz de taşeronlaştırmadan yana değiliz."