SP Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, fındık politikasına tepki göstermek için Alaplı'da miting düzenledi. Vatandaşlar sıcak hava nedeniyle gölgeliklere saklanınca alan boş kaldı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Cevat Ayhan, hükümetin fındık politikasını eleştirmek için Alaplı'da miting düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge vatandaşlar ilgi göstermezken, partililer ise gölgelik yerlere saklanınca alan boş kaldı. Seçim otobüsünün üzerinden konuşma yapan Ayhan, sıcak altında konuşma yaparken zorlandı. Ayhan, "Şimdi Türkiye'de fındık meselesini konuşuyoruz. Ben çok üzülüyorum. Her sene bizim fındık üreticisinin yüreği hop hop hoplar. Niye hoplar? Çünkü fındık fiyatı ne olacak? Hükümet fındık alacak mı? Tapuludan alacak mı, tapusuzdan alacak mı? Kimden alacak, kimden almayacak? Bu endişeler haklıdır. Türkiye'de baktığınız zaman çiftçi tarım kesim gelirleri azdır. Çiftçinin geliri düşüktür. En fakir zümre çiftçidir. Çiftçilerimizin, köylülerimizin aylık bir geliri yok" dedi.
Mitingde konuşan Saadet Partisi Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Arıkan'da konuşmasında, "İşte burada siz değerli ilçe halkımızın dertlerine çare olmak için buradayız. Bilindiği gibi Saadet Partisi her zaman milletimizin maddi ve manevi menfaatleri doğrultusunda hareket etmiş ve gelecekte de bu millete çok faydalı hizmetleri yapacaktır inşallah.
Burada Alaplı ve çevresindeki il ve ilçeleri de ilgilendiren fındık mahsulümüzü konuştuk.
Toplantımızın Alaplı ve Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
Mitinge Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı ve Ereğli İlçe Başkanı İsmail Yılmaz'da katıldı.