Saadet Partisi'nin (SP) olağan Kdz. Ereğli ilçe kongresi Damla Salonu'nda yapıldı. Tek listenin yarıştığı kongrede divan başkanlığına Genel İdare Kurulu üyesi Şahin Kalça seçildi. Kalça gündem maddelerinin görüşülmesine başlamadan önce Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu anonsunu yaptı ve ardından İstiklal Marşı okundu.

380 delegeli kongreye katılanların doldurduğu salonda yeni seçilecek yönetim kuruluna öğütlerde bulunan Şahin Kalça, Fazilet Partisi döneminde yaşadığı bir olayı anlattı. Denetimlerde yaklaşık 200 milyon liralık bir açığın tespit edilmesi üzerine buna itiraz ettiğini ve yargı sonucunda bu rakamın 2 Milyar liraya çıkarıldığını, bununla birlikte faiziyle 5 Milyara ulaşan rakamın faizine de itiraz edip de yargılama süresi uzayınca toplam 20 Milyar TL'ye kadar ulaşan bir borçla karşı karşıya kaldıklarını belirtirken Kapatılmış parti adına 20 bin Lirayı bulduk ödedik. Siz siz olun hesaplarınıza dikkat edin ve bizim gibi mağdur olmayın dedi.

SP Kdz. Ereğli eski ilçe başkanlarından İsmail Yılmaz'ın da kısa bir veda konuşması yaparak, Erbakan Hoca ile çalışma şansı buldum sözleriyle merhum Erbakan'ı andı.

GİK üyesi Mustafa Geçer'in de görüşlerini ifade ettiği kongrede tek liste yarıştı ve Gökhan Göktaş'ın başkanlığında yönetim kurulu şöyle oluştu:

Musa Kumaş, Ali Yaman, Salih Sönmez, Cemal Köse, Ahmet Keleş, Hakkı Yıldız, Hakan Soyer, Rasim Müsellim, İlyas Dereli, Yaşar Utku, Hasan Çamur, Ali Bilen, Mehmet Sarıcaoğlu, İbrahim Okut.