Gazetemiz muhabirlerinin 11.00-12.00 saatleri arasında siyasi partilerin İlçe Başkanlıklarına haber için gitti, AKP, CHP, Demokrat Parti, Türkiye Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanlıklarının açık Saadet Partisi, BBP, MHP ve DSP'nin kapalı olduğunu gördü.

Kdz.Ereğli'de siyasi partilerin ilçe başkanlıklarının bir çoğunun kapalı olduğu gözlendi. Gazetemiz muhabiri 10 Aralık 2010 tarihinde 11.00-12.00 saatleri arasında siyasi partilerin ilçe başkanlıklarına haber amaçlı gitti. İlk olarak Türkiye Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığına giden muhabirimiz partide bekleyen genç bir arkadaş ile karşılaştı. "Abi burası sürekli açık, gelen vatandaşımızı partimizin ilgili isimlerine gönderiyoruz, gerekirse buraya çağırıyoruz" dedi. Bir sonraki durak iktidar partisi AKP'nin Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı oldu. Partinin emektar yöneticilerinden Celal Yıldız ve bir bayan sekreterin bulunduğu İlçe Teşkilatı sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar açık. Yıldız, "Şu saate kadar partimiz sakin genelde aşırı yoğunluk yaşıyoruz" sözleri ile konuştu. İktidar partisinin hemen bir üst katında bulunan Saadet Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı ise kapalı. Yerel gazetelerin yerde durduğu Saadet Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığına hareket eden muhabirimiz kapıyı defalarca çalmasına rağmen bir sonuç alamıyor. Hemen yan tarafında bulunan Büyük Birlik Partisi Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı da kapalı. Türk siyasi tarihinin bir döneme damgasını vuran DSP'nin Kdz.Ereğli İlçe Örgütü de MHP, BBP gibi kapalı. Muhabirimiz bir vatandaşın, "DSP Ereğli İlçe Örgütü kapalı arkadaşım çalma kapıyı onlar bazen gelirler" sözleri ile ayrılırken bir sonraki durak Demokrat Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı. Partinin emektar isimlerinden Teşkilat Başkanı Zekai Çevik muhabirimize "hoş geldiniz" diyerek içeriye davet ediyor. Demokrat Parti'nin Kdz.Ereğli'de her zaman açık olduğunu ve hiçbir zaman da kapanmayacağını belirten Çevik, "Partimize gelip giden vatandaşımız çok" diyor. Bir sonraki durak ana muhalefet partisi CHP'nin Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı. Partide yaklaşık 20 kişi var bir kısmı televizyon izliyor bir kısmı yerel gazeteleri okuyor bir kısmı ise partinin balkonundan Ereğli'nin manzarasını izliyor. Muhabirimizi gören yöneticiler tebessümle, "hoş geldiniz buyurun çay söyleyelim" teklifinde bulunuyor.
Partide nöbetçi yöneticiler bırakıldığı diğer yöneticilerin de çeşitli çalışmalar için sağda solda olduğunu öğreniyoruz partililerden.