Saadet Partisi (SP) Genel Merkezi'nden alınan karar doğrultusunda, SP il binasında partililere eğitim verildi.
Genel Merkez'den eğitim vermek için Zonguldak'a gelen Muhittin Yıldırım ve Muzaffer Baydar, genel seçimler öncesi partinin vizyon ve misyonu hakkında partililere bilgi verdi.
Eğitim hakkında SP İl Başkanı Necdet Sarı şunları söyledi:
"GİRMEDİK EV BIRAKMAYACAĞIZ"
"Genel Merkezimizin talimatıyla Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere toplam altı derslik bir eğitim alıyoruz. Eğitimlerimiz, genel merkezden ilimize gelen Muhittin Yıldırım ve Muzaffer Baydar tarafından veriliyor. Bundan sonraki süreçte, buradan aldığımız bilgilerle daha verimli çalışmak için çabalayacağız. Hanım ve gençlik komisyonları kurarak, il, ilçe ve beldelerimizde girmedik ev, çalmadık kapı bırakmayacağız. Ziyaretlerimizde vatandaşlarımıza Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durumu anlatacağız. Bu heyecanla ilk seçimlerde Zonguldak'ta birinci parti olacağız. Yıllardır Zonguldak'ta yaşadık, Allah izin verirse burada öleceğiz. Şu ana kadar ilimizden birçok belediye başkanı gelip geçti ama kimse Zonguldak'ın sıkıntılarını çözemedi. Artık milli görüşün ilimizde görülme zamanı geldi."

"GENEL MÜDÜR'LE UĞRAŞACAĞINA, ÇALIŞSAYDI"
"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'a geldiğinde üretimin yıllık 5 milyon tona çıkacağını, özel sektörden de 5 milyon tonluk verim alınacağını söyledi. Ama bu rakam şu an 1.5 milyon ton. 1990'lı yıllarda ilimizde 50 bin işçi çalışırken, şimdi 10 binlerin altında işçi çalışıyor. Zonguldak'a hiç yatırım yapılmadı. TTK'ya yeni alınan işçiler de verimsiz bir şekilde çalıştırılıyor. AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, yıllardır TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen'le uğraştı. Uçar, Genel Müdür hakkında atıp tutacağına Zonguldak için çalışsaydı, şimdi Zonguldak daha iyi bir yerde olurdu. Ancak Zonguldak'ın kaderi bu değil. İlimizi kurtaracağız."
Konuşmanın ardından toplantı, basına kapalı şekilde devam etti.