Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Zonguldak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığını ziyaret ederek Dernek Başkanı Mustafa Yorulmaz ile bir süre görüştü.
Ziyarette bir konuşma yapan Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Son dönemlerde ülkede yine sizin üzerinizden bir takım şeyler düzenleniyor. Acınız üzerinden bir takım planlar düzenleniyor. Doğrusunu söylemek gerekirse bu bizi de yaralıyor. O süreç içerisinde de sizlerin görüşlerini almak sizlerle ilgili meseleler konusunda paylaşmak üzere buradayız. Başbakan bu süreçle ilgili söylediği şey şu. Cumhuriyet Halk Partisinin süreçle ilgili ne söylediğini ve destek vermediğinden dem vurdu. Milliyetçi Hareket Partisinin mecliste grubu olan partiler için söylüyorum. Milliyetçi Hareket Partisinin sürece destek vermediği gibi bu sürecin önünde takoz olduğunu iddia ediyor. Zaten Adalet ve Kalkınma Partisi ile BDP' nin beraberce yürüttüğü bir plan, proje. Ancak ben bir başka iddiada da bulunuyorum. Sayın Başbakanın ifade ettiği gibi ne Cumhuriyet Halk Partisinin bu programla ilgili bir projesi vardır ne de Milliyetçi Hareket Partisinin bunlarla ilgili bir projesi vardır. Bir iddiam daha işin garip tarafı Adalet ve Kalkındırma Partisinin de bu olaylarla ilgili bir projesi yoktur. Onun için biz bu süreçle ilgili sanki denizde fırtınaya tutulmuş küçük bir sandal gibiyiz. İnşallah hayırlara vesile olur. Hayırlara vesile olması için bugün bir gerçekte şu maalesef Genel Başkanımız bu konularla ilgili çeşitli yerlerde  bilgi vermesine rağmen kaldı ki bu süreçle ilgili hem sayın cumhurbaşkanımıza hem de başbakanımıza bir dosya sunulmasına rağmen dillendirilmiyor. Yerelde bu işi biz yapıyoruz. Bu fırsatı verdiğiniz için de ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Tabi bu sürecin anlamlı kılınabilmesi için gerçekten çözülebilmesi için 3-4 adımın atılması lazım. Biz hep beraberce biliyoruz. Bir kere şunun tescil edilmesi lazım.
Evet PKK terörist bir örgüttür. Kiminle oturup konuştuğunuza bakacaksınız. Sayın Başbakan PKK terörist bir örgüttür ve PKK terörist örgütünü dışarıdan destekleyen dış odaklar vardır. Bu odaklar temizlenmeden nereye gönderirseniz gönderin. İster Beytüşşebap'a gönderin ister Kandil'e ister Suriye tarafına problem çözülmez bu bir. İkincisi hala daha Türkiye Cumhuriyeti istihbaratı İsrail Mossad ve CIA üzerinden yapıyor. Bu problem çözülmez sayın başbakan. Üçüncüsü ve bu problemin çözümü ile ilgili mutlaka İslami söylemin İslam kardeşliğinin öne çıkarılması lazım. Bunlar da yok projenin içerisinde dedi.
  Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz'da ziyaretten dolayı Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin'e teşekkür ederek Zonguldak'taki şehit ve gazilerin bulunduğu albümü hediye etti. Yorulmaz yaptığı konuşmada, Bizim 20 yaşındaki çocuklarımız öldü. Sayın başbakanımız her vilayette şehitler bürosu kurdu. Şehit ve şehit ailelerini bakan bürolar kuruldu. O bürolarla beraber Türkiye çapında valilerle beraber şehit ve gazi ailelerini toplayıp da biz bir açılım yapıyoruz deselerdi belki inandırıcı olurdu.
  Bebek katilinin kendi ırkına yapmış olduğu Kürt diye savundukları ırka şu hale bak. Bunlara basına göstermedik bu zamana kadar. Daha ilk defa başladık. Kürtlerin hakkını koruyoruz diye yola çıktılar. Hangi Kürt'ün hakkını korumuşlar. Biz devletimizden bir şey istiyoruz. Eğer biz çocuklarımızı feda ettiysek bu Türkiye Cumhuriyet bayrağı için feda ettik. Eğer bu kanın üstüne pazarlık olacaksa Türkiye Cumhuriyet, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar'ı iyi hatırlaması  lazım.
Bu kadar şehitler gördük. Gaziler gördük diye düşünmek lazım diye düşünüyorum. Evvela Başbakan idamı geri götürürüm dedi.